de obicei incepe sa faca cuibul in ~4-6h din momentul in care ii pui impreuna! chiar este de preferat sa nu-i dai drumul femelei pina nu este cuibul format... ;)cand isi face cuib?? dupa ce eliberez femela?
Intrebari Depunere
-
- Newbie
Am citit cred tot de pe aici si o nelamurire tot mai am.....care este inaltimea optima a coloanei de apa pt cresterea alevinilor? Prefer din experienta celor care reproduc constant si cu rezultate bune !!
-
- Newbie
hmmm...eu aveam de regula 15 cm....uneori chiar 18.....
- CataOlo
- Global Moderator
Nu este o regula generala ! Eventual, daca vrei sa mai scazi coloana de apa, la urmatorul schimb pui mai putina apa, dar eu personal nu vad ce importanta au cativa centimetri in plus sau in minus. Dupa parerea mea, coloana de apa conteaza mult de tot la inceput, pana scoti masculul - si asa, cand incep puii sa creasca, o sa ridici coloana de apa ...
Alergie la prostie ...
_______
Allergy to stupidity ...
_______
Allergy to stupidity ...
-
- Newbie
pana la ce inaltime? Eu am vut maxim 20 cm.......le mergea binisor...se poate si mai inalta?
-
- Administrator
Se poate si la 50 cm, dar ce rost are? Tii neaparat sa vezi care sunt limitele masculului?
O coloana a apei mai mare, oboseste masculul, acesta pierzandu-si interesul pt depunere.
Personal am avut depuneri in bazine cu coloana de apa de 30 cm.
O coloana a apei mai mare, oboseste masculul, acesta pierzandu-si interesul pt depunere.
Personal am avut depuneri in bazine cu coloana de apa de 30 cm.
Membru IBC
-
- Newbie
scz .....nu era vb de inaltimea la depunere ci de inaltimea coloanei in primele zile sau primele 2 -3 saptamani.....in functie de asta imi voi cofectiona acvariile de reproducere..!! Orice sugestie e binevenita
-
- Newbie
ca sa nu fiu inteles gresit mie mi sa parut mereu ca 15-20 de litrii la 100-200 de alevini devine cam prea mic dupa doar 10 zile de viata....sau gresesc? Eu am avut pierderile cele mai mari in jurul varstei de 10 zile...
-
- Administrator
Pierderile nu apar din cauza volumului relativ mic. E o problema cu care se confrunta marea majoritate a crescatorilor de betta. Daca vrei il poti numii misterul speciei
Un bazin de 25l e suficient pt cresterea puietului pana in jurul varstei de 6-8 saptamani.
Un bazin de 25l e suficient pt cresterea puietului pana in jurul varstei de 6-8 saptamani.
Membru IBC
asa este! iar pe masura ce cresc si apar diferentele de marime intre pui ar fi bine sa incepi sa-i separi pe categorii de marime!snakefishmike scrie: Un bazin de 25l e suficient pt cresterea puietului pana in jurul varstei de 6-8 saptamani.