Intrebari Depunere

The techniques of reproduction Betta splendens
livulik
Administrator
Administrator

cand isi face cuib?? dupa ce eliberez femela?
de obicei incepe sa faca cuibul in ~4-6h din momentul in care ii pui impreuna! chiar este de preferat sa nu-i dai drumul femelei pina nu este cuibul format...  ;)
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
mexx
Newbie
Newbie

i-am pus impreuna dar de 24 de ore nu si-a facut cuib in schimb se bat ca chiorii . ce sa fac? 
livulik
Administrator
Administrator

eu ziceam sa eliberezi femela doar dupa ce avea cuibul macar inceput...
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
devourerc
Newbie
Newbie

o intrebare.... a reusit cineva sa scoata pui la 25grade?
livulik
Administrator
Administrator

cu siguranta!  ;)
member of EHBBC si IBC
adriathica
Newbie
Newbie

Am citit cred tot de pe aici si o nelamurire tot mai am.....care este inaltimea optima a coloanei de apa pt cresterea alevinilor? Prefer din experienta celor care reproduc constant si cu rezultate bune !!
livulik
Administrator
Administrator

eu obisnuiesc o coloana de apa de 10-12cm
member of EHBBC si IBC
adriathica
Newbie
Newbie

hmmm...eu aveam de regula 15 cm....uneori chiar 18..... :-[
CataOlo
Global Moderator
Global Moderator

Nu este o regula generala ! Eventual, daca vrei sa mai scazi coloana de apa, la urmatorul schimb pui mai putina apa, dar eu personal nu vad ce importanta au cativa centimetri in plus sau in minus. Dupa parerea mea, coloana de apa conteaza mult de tot la inceput, pana scoti masculul - si asa, cand incep puii sa creasca, o sa ridici coloana de apa ...
Alergie la prostie ...
_______
Allergy to stupidity ...
adriathica
Newbie
Newbie

pana la ce inaltime? Eu am vut maxim 20 cm.......le mergea binisor...se poate si mai inalta?
snakefishmike
Administrator
Administrator

Se poate si la 50 cm, dar ce rost are? Tii neaparat sa vezi care sunt limitele masculului?
O coloana a apei mai mare, oboseste masculul, acesta pierzandu-si interesul pt depunere.
Personal am avut depuneri in bazine cu coloana de apa de 30 cm.
Membru IBC
adriathica
Newbie
Newbie

scz .....nu era vb de inaltimea la depunere  ci de inaltimea coloanei in primele zile sau primele 2 -3 saptamani.....in functie de asta imi voi cofectiona acvariile de reproducere..!! Orice sugestie e binevenita ;D
adriathica
Newbie
Newbie

ca sa nu fiu inteles gresit mie mi sa parut mereu ca 15-20 de litrii la 100-200 de alevini devine cam prea mic dupa doar 10 zile de viata....sau gresesc? Eu am avut pierderile cele mai mari in jurul varstei de 10 zile...
snakefishmike
Administrator
Administrator

Pierderile nu apar din cauza volumului relativ mic. E o problema cu care se confrunta marea majoritate a crescatorilor de betta. Daca vrei il poti numii misterul speciei  :)
Un bazin de 25l e suficient pt cresterea puietului pana in jurul varstei de 6-8 saptamani.
Membru IBC
livulik
Administrator
Administrator

snakefishmike scrie: Un bazin de 25l e suficient pt cresterea puietului pana in jurul varstei de 6-8 saptamani.
asa este! iar pe masura ce cresc si apar diferentele de marime intre pui ar fi bine sa incepi sa-i separi pe categorii de marime!
member of EHBBC si IBC
Scrie răspuns