Reckless Betta Spawning
Daca si celalat cititor al topicului cere asta, ma supun.raptor scrie: Da si tu un resize la poze ca as vrea sa le vad si eu mai bine![]()
Proba...
Plakat rosu cu fata de mops.

Plakat halfmoon alb si zambitor.
Ultima oară modificat 03 Iun 2015 20:09 de către dcg, modificat 1 dată în total.
Booo... aproape bine. Pe urmatoarele le micsorez si mai mult, ca asa se vad bine puii de betta nou nascuti. 
PS: plantele lipsesc deoarece sunt imprumutate pentru decorarea apartamentelor nuptiale.
Ai vazut ca am inceput sa invat? 

PS: plantele lipsesc deoarece sunt imprumutate pentru decorarea apartamentelor nuptiale.
Cred ca vor iesi betta.snakefishmike scrie: Sunt curios ce va iesi![]()

Ajung acasa si ma grabesc sa eliberez blonda din cusca. La cat de umflata am lasat-o dimineata, exista riscul sa-si scape icrele pe caldaram. O surprind exact cand ejaculeaza precoce. O torn precipitat la mascul. Cu icre cu tot. Da sa le manance dar e intampinata de comitetul de primire.

Pana la urma prinde prilejul si se strecoara la micul dejun. Sper sa nu se invete cu gustul.

La o busculada se refugiaza dupa filtrul burete. La cat de grasa e, ramane intepenita. Se elibereaza prin subtiere. Iar se risipesc icre. De data asta se infrupta masculul. Altul care a dat de gust.
Dansa e disponibila. Vine cu capul plecat la mascul sub cuib. Isi primeste corectia.

Alfa e tot mai subtire si suparat pe viata. Parca are si tot mai multi pui.

Pana la urma prinde prilejul si se strecoara la micul dejun. Sper sa nu se invete cu gustul.
La o busculada se refugiaza dupa filtrul burete. La cat de grasa e, ramane intepenita. Se elibereaza prin subtiere. Iar se risipesc icre. De data asta se infrupta masculul. Altul care a dat de gust.

Dansa e disponibila. Vine cu capul plecat la mascul sub cuib. Isi primeste corectia.
Alfa e tot mai subtire si suparat pe viata. Parca are si tot mai multi pui.

Intr-o nota mai serioasa, eu mi-am inregistrat deja pariul.snakefishmike scrie:Sunt curios ce va iesi :victory:
Puii toti "long finned" si toti cu caracteristica metalica si masca (partiala, totala). Aripioare rosii (red wash preponderent), corp albastru-verzui (verde la blitz). Adica saorma cu de toate.dcg scrie:Aratarea cea transparenta va mosteni inotatoarele tatalui si armura metalica a mamei.

http://bettasource.com/more-betta/genet ... lic-trait/
"...the metallic effect is inherited as a simple dominant gene insures that it can be combined with all other known colors in an entirely predictable fashion. While exploration of the various ways in which the yellow iridophore may be combined with other genes must await latter articles, I will complete discussion of the interaction of the yellow iridophore with the blue gene. We have already seen the absence of the metallic effect in a blue fish yields the traditional blue, whereas its presence produces teal and blue-green fish".
Ultima oară modificat 04 Iun 2015 10:13 de către dcg, modificat 1 dată în total.
N-arata bine deloc.

Puii sunt cam de capul lor, nu pare sa intervina in fojgaiala lor.
Sa-l scot si sa las puii sa se descurce singuri pentru ultimele 24-48 ore? Sa incerc sa-l hranesc? Zace intr-o planta langa cuib cu inotatoarele compet stranse. Pare bolnav la modul serios.
Puii sunt cam de capul lor, nu pare sa intervina in fojgaiala lor.
Sa-l scot si sa las puii sa se descurce singuri pentru ultimele 24-48 ore? Sa incerc sa-l hranesc? Zace intr-o planta langa cuib cu inotatoarele compet stranse. Pare bolnav la modul serios.
-
- Administrator
si daca-l scoti tot nu rezolvi mare lucru
Membru IBC
Alarma falsa. Alfa era pur si simplu scarbit de corvoada de a fi tata. Spre norocul lui, puii au inotat foarte rapid. Miercuri dimineata am vazut prima codita, joi cand m-am intors de la muca inotau toti. Am trimis un frate in bejanie si l-am pus pe Alfa in acvariul eliberat, ciclat si confirmat ca mediu bun.
Separat de pui si cu burta pusa la cale.

Feciorii. Putini, dar la fel mi-am zis acum 14 saptamani.

Separat de pui si cu burta pusa la cale.
Feciorii. Putini, dar la fel mi-am zis acum 14 saptamani.

Inapoi la blonzi.
Treaba e simpla. Masculul face cuib mare si gros. Femela devine receptiva. Face incursiuni sub cuib. Masculul nu rezista si se infige in ea. Femela se sperie. Se sperie la modul serios. Teroare. Pe parcursul a 24 de ore masculul isi pierde interesul pentru cuib. Bazin de 80 cm pe lungime nu e indeajuns. Masculul toaca femela. Nu stiu daca masculul e prea agresiv sau femela e prea slaba de inger, cert e ca pereche nu e compatibila.
Planul B.

Masculul isi recapata interesul.

Intre doua nu te ploua. Masculul si-a adus aminte ca are cuib.

Ultima data cand am incercat o cascadorie asemanatoare eram copil. Tin minte ca am introdus o a doua femela in bazinul in care se imperecheau niste betta. Deznodamantul? Imperechere intrerupta si batalie intre femele intr-o aureola de fulgi. Acum rezultatul e ca femela blonda a scapat de presiune, ba chiar am reusit s-o hranesc.
Intrebare pentru cei care au vazut multe: Aceasta puicuta are cumva gena "non-red"? Exista sanse de pui galbiori?
Treaba e simpla. Masculul face cuib mare si gros. Femela devine receptiva. Face incursiuni sub cuib. Masculul nu rezista si se infige in ea. Femela se sperie. Se sperie la modul serios. Teroare. Pe parcursul a 24 de ore masculul isi pierde interesul pentru cuib. Bazin de 80 cm pe lungime nu e indeajuns. Masculul toaca femela. Nu stiu daca masculul e prea agresiv sau femela e prea slaba de inger, cert e ca pereche nu e compatibila.
Planul B.

Masculul isi recapata interesul.
Intre doua nu te ploua. Masculul si-a adus aminte ca are cuib.
Ultima data cand am incercat o cascadorie asemanatoare eram copil. Tin minte ca am introdus o a doua femela in bazinul in care se imperecheau niste betta. Deznodamantul? Imperechere intrerupta si batalie intre femele intr-o aureola de fulgi. Acum rezultatul e ca femela blonda a scapat de presiune, ba chiar am reusit s-o hranesc.
Intrebare pentru cei care au vazut multe: Aceasta puicuta are cumva gena "non-red"? Exista sanse de pui galbiori?
Ultima oară modificat 05 Iun 2015 01:23 de către dcg, modificat 1 dată în total.
-
- Administrator
Necunoscand backgroundul pestilor, absolut nimeni nu-ti poate spune ce gene poarta doar uitandu-se la o poza
Membru IBC
Mai trebuie sa invat treburile cu gena non-red si/sau red-loss. Caut sa ma documentez, dar inca nu sunt lamurit nici macar daca este unul si acelasi lucru. Ca idee, fata nu arata nici dunga orizontala, nici bare verticale (de excitatie). Asa arata.

In poza e deja eliberata la mascul. De fapt s-a eliberat singura, a sarit din nascatoare si a intervenit peste perechea de blonzi.
De fapt fata sarea si in punga in care am cumparat-o si am lasat-o pe o masa in timp ce ii amenajam un bazin. Nu de stres sarea, ci concentrata, la punct fix, urmarind o musca imaginara sau ceva. Nu stiam de ce se aude in linistea camerei un plescat repetat.
Pe blonda am separat-o, deja avea sangerare la coada si era prea speriata de mascul ca sa se mai intample ceva.

Mititica a avut alta atitudine. A raspuns agresivitatii masculului cu tupeu. Rezultatul nu s-a lasat asteptat prea mult.

M-a umplut de oua.

Lesinata.

Dar cand isi revine, se duce glont sa dea o mana de ajutor la cules.

Spre deosebire de Alfa, care practic dormea sub cuib, chiar si cand avea pui, blondul le-a tot rulat in gura si periat. Are si un cuib mare cat o farfurioara si gros cat gulerul la halba de bere.

A si mancat cateva nefecundate, ca l-am vazut cam bortos.
Altfel lumea e bine. Au si plante (ala rosu, oarecum). Am si culturi de micro si grindal. Pentru ele multumesc colegului Robert (roberteu99)!

Mami va ajunge in acvariul femelelor.

De fapt toate femelele vor ajunge la comun, in harem.
In poza e deja eliberata la mascul. De fapt s-a eliberat singura, a sarit din nascatoare si a intervenit peste perechea de blonzi.

Pe blonda am separat-o, deja avea sangerare la coada si era prea speriata de mascul ca sa se mai intample ceva.
Mititica a avut alta atitudine. A raspuns agresivitatii masculului cu tupeu. Rezultatul nu s-a lasat asteptat prea mult.

M-a umplut de oua.
Lesinata.
Dar cand isi revine, se duce glont sa dea o mana de ajutor la cules.
Spre deosebire de Alfa, care practic dormea sub cuib, chiar si cand avea pui, blondul le-a tot rulat in gura si periat. Are si un cuib mare cat o farfurioara si gros cat gulerul la halba de bere.

A si mancat cateva nefecundate, ca l-am vazut cam bortos.
Altfel lumea e bine. Au si plante (ala rosu, oarecum). Am si culturi de micro si grindal. Pentru ele multumesc colegului Robert (roberteu99)!
Mami va ajunge in acvariul femelelor.
De fapt toate femelele vor ajunge la comun, in harem.
Ultima oară modificat 08 Iun 2015 09:39 de către dcg, modificat 1 dată în total.
Au inceput sa apara burtosii.

Desi nu reiese neaparat din poza, mi se par foarte multi.
Blondul ma pironeste cu o privire dojenitoare, de closca.

Desi nu reiese neaparat din poza, mi se par foarte multi.
Blondul ma pironeste cu o privire dojenitoare, de closca.

Ultima oară modificat 08 Iun 2015 10:00 de către dcg, modificat 1 dată în total.
Mereu mi s-a parut ca e ceva in neregula cu buzele ei. Azi am observat asta.

E ceva alb pe buzele ei. Habar n-am ce este.

Abia ce am mutat-o in acvariul comun, se simte bine si nu-mi vine sa o stresez separand-o din nou si incercand pe ea tratamente.

Fungus? Rog sfaturi sau macar pareri.

E ceva alb pe buzele ei. Habar n-am ce este.

Abia ce am mutat-o in acvariul comun, se simte bine si nu-mi vine sa o stresez separand-o din nou si incercand pe ea tratamente.

Fungus? Rog sfaturi sau macar pareri.

Ponta lui Alfa, sa-i zicem A1, are varsta de 5 zile. Puii, putini rau, dar o duc bine. S-au dublat in dimensiuni. Sunt hraniti cu micro viermi, infuzorii (una din cele doua culturi a iesit foarte bine), Nobil Fluid, galbenus de ou. Pe unul l-am vazut sorbind din scurt si o larva de artemia.

La asa regim alimentar, sunt deja la a doua schimbare de apa. Maine acvariul lor va fi plin.

La asa regim alimentar, sunt deja la a doua schimbare de apa. Maine acvariul lor va fi plin.