Intrebari Depunere

The techniques of reproduction Betta splendens
adriathica
Newbie
Newbie

multzumesc pt raspunsuri.....eu plecasem de la premiza ca mai toti alevinii ai tuturor speciilor de pesti prefera apa mica,de aici mi-a venit si ideea de a nu ridica peste 20 de cm coloana de apa la puietul de 1-2 saptmani........dar au trecut mai bine de 15 ani de cand nu m-am mai ocupat de acvaristica si in intervalul cesta au progresat mult cunostiintzele despre pesti.....multzumesc inca o data!!!
livulik
Administrator
Administrator

eu plecasem de la premiza ca mai toti alevinii ai tuturor speciilor de pesti prefera apa mica,de aici mi-a venit si ideea de a nu ridica peste 20 de cm coloana de apa la puietul de 1-2 saptmani
eu chiar cred ca ai dreptate tocmai de aceea in absolut niciun bazin de crestere al puilor nu am coloana de apa mai mare de 22cm...
eu m-am gandit ca o coloana mare de apa duce la imprastierea hranei=>consum mai mare de energie pt. gasirea ei de catre pui=>rezerve mai mici de energie folosite pt. crestere  ;)

cum de altfel, bazinele de reproducere preferate de mine sunt doua cutii cu suprafata 60x40cm si inaltimea de 12cm (din care doar 8 de apa)...cele mai bune rezultate le-am avut in astfel de cutii dar nu pot folosi doar acest tip datorita spatiului...
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
adriathica
Newbie
Newbie

Si eu intentionam si inca intentionez sa cumpar niste recipiente de plastic pt reproducere.........mi se par si foarte practice dar cele mai multe au inconvenientul ca sunt destul de opace .....cred ca a-ti vazut si dvs....problema cea mare e ca trebuie sa urgentez constructia raftului......am primit 2 masculi dintre care unul imi place la nebunie si nu cred ca voi rezista mult tentatiei de a nu incepe reproductia chiar cu el..........deocamdata am amenajat ceva cat de cat sacrificand 2 rafturi din biblioteca.....dar inainte de a face raftul as mai vrea sa ma informez in privinta acvariilor de crestere si reproducere......intrebarea e.......foloseste cineva recipiente de plastic si pt cresterea juvenililor????....2) nu reusesc sau n-am habar sa deschid un topic la chimia apei unde cred ca si-ar avea locul si intrebarea mea referitoare la produsele existente in petshop-uri pt declorinarea apei si implicit dezinfectia ei? Ce produse imi recomandati???? Si cate zile lasati apa l stabilizat inainte sa o folositi????
livulik
Administrator
Administrator

foloseste cineva recipiente de plastic si pt cresterea juvenililor?
eu pe majoritatea in vase de plastic (si opac) ii cresc!
intrebarea mea referitoare la produsele existente in petshop-uri pt declorinarea apei si implicit dezinfectia ei? Ce produse imi recomandati? Si cate zile lasati apa l stabilizat inainte sa o folositi?
eu o las intre 12-24h la declorinat, in doua galeti de 25l si cu un incalzitor in ele...nu folosesc produse din comert de conditionare a apei ci adaug ceva ceai de IAL , dar, daca vrei sa folosesti produse pt. legarea compusilor periculosi am citit referinte bune despre Sera Aquatan...
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
adriathica
Newbie
Newbie

n-am folosit pana acum nici un produs de declorinare si nici nu intentionez daca e nu e imperios necesar!!!......am lasat pur si simplu apa cu adaos de sare sa stea la loc racoros si in semi-intunerec cam 3-5 zile.....mi sa parut cam putin  :-\ ;D deci vsele de plastic sunt bune .....am sa iau masuri ;).........as mai ave o nelamurire......am citit pe aici pe undeva si nu mai gasesc unde despre tratamentul aplicat femelelor ranite de masculi ....as dorii si eu detalii ca aici  nu cunosc chiar nimic.....eu le schimbam apa des si...cam atat.......as vrea sa stiu mai multe despre metodele de tratament.......daca se poate !!!! Multumesc
!!!
Ultima oară modificat 22 Feb 2011 20:20 de către snakefishmike, modificat 1 dată în total.
livulik
Administrator
Administrator

eu le schimbam apa des si...cam atat
cu adevarat asta e cel mai important lucru pentru prevenirea infectarii ranilor! apa curata, schimbata des si cu putintica sare!  ;) daca adaugi si putin extract de IAL e ideal! iar daca vezi vreo agravare/infectare a ranilor poti folosi Sera Baktopur (sau altceva antibacterian)
member of EHBBC si IBC
adriathica
Newbie
Newbie

recunosc ca nu stiu ce este acest IAL :'(  medicatia mea se rezuma pana acum la albastru de metil si permanganat de potasiu....cam atat
livulik
Administrator
Administrator

member of EHBBC si IBC
adriathica
Newbie
Newbie

parca citisem undeva ca migdalul indian le amplifica si coloratia.....
:-\
iulia ramona
Newbie
Newbie

o intrebare scurta daca ma puteti ajuta va rog. am o femela betta si de o zi nu mai mananca (ceea ce nu ii sta in fire) si a devenit foarte agitata, se "bate", daca pot sa zic asa, cu termometrul, inoata haotic prin acvariu, iar din ovopositor elimina ceva albicios ca un firicel. stiu ca nu ma exprim tocmai academic dar sper sa ma fac inteleasa. mentionez ca nu am mascul si tocmai din aceasta cauza nu ii inteleg schimbare brusca de comportament
livulik
Administrator
Administrator

daca are apa curata...altceva nu prea ai ce face decat sa astepti!  ???
member of EHBBC si IBC
adriathica
Newbie
Newbie

Am cumparat din Hornbach o femela adulta !!!!  Dupa nici 3 saptamani mi-a depus ,adica azi.....in recipient fara sa vada umbra de mascul si toata ziua nu a mancat si nici de icre nu sa atins!!.Abia acum spre seara doi enchitreus !!! Intrebare:are 'bila alba" in calitate de reproducator sau ceva nu e in regula cu ea ?
livulik
Administrator
Administrator

nu este ceva neobesnuit si nu este nimic in neregula cu ea!
member of EHBBC si IBC
adriathica
Newbie
Newbie

O nelamurire: e indicat sau contraindicat adausul de sare in apa din bazinul de reproducere? Eu nu am folosit sare pana acum dar,actualmente am toti pestii la "saramura" !!! Banuiesc ca totusi nu e intelept sa modific compozitia apei dar nu cumva sa afecteze icrele sau alevinii.....!!
livulik
Administrator
Administrator

de ce-i tii la sare?
member of EHBBC si IBC
Scrie răspuns