Reckless Betta Spawning

The place to log your spawns in order to share them with other members.
Scrie răspuns
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Metalica are excrement alb. Mai ia de jos. E timpul sa fac ceva.

Imagine

Empty house.

Imagine

Fete la borcan.

Imagine

Am gandit situatia asa. Dezavantaje: spatiu mic, fara incalzire, fara filtrare, deprimant. Curat veata de betta. Avantaje: apa curata, izolare. Daca vreuna e neinfectata, presupunand ca trece peste socul conditiilor net inferioare, scapa. Masculii din acvariile din fundal reactioneaza la harem. Cei doi plakat adulti inebunesc. Cel rosu se apuca de facut cuib. Puiandrul crowntail se sperie si se ascunde dupa incalzitor. Ramane incolacit dupa el. Iohannis priveste gagicile plictisit. Blondul e mai ciudat. Nu reactioneaza la masculul vecin, nu reactioneaza la oglinda, nu reactioneaza la femele. Pare ca stie ca e separat si nu consuma energie. L-as fi suspectat de eunucie, daca n-ar fi la dreapta un bazin colcaind cu puii lui si mai incolo o femela ologita. Astia-s betta, fiecare cu personalitatea lui.

Fetele par chiar ok. Le-am hranit abundent inaintede separare sa vad care se hranesc si care postesc. Le-am pescuit i nordinea dimensiunii abdomenului. Nici nu stiam ca sunt atat de mari pana nu am pus ciorpacul pe ele. Abia intrau grasanele in sticla. Juvenilii plakat, cei mai bun prieteni in acvariul comun, acum se vad prin peretele transparent si dau se se rupa.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

snakefishmike scrie: Fa-mi o vizita sa-ti dau o posibila salvare.
Mesajul! In 30 de minute sunt inapoi cu niste pastile. Am intrebat cum se numeste medicamentul. Am aflat si in secunda doi am uitat. Important e sa functioneze. O pastila la 100 de litri scrie pe ambalaj. Good timing. Abia ce le-am separat in vreo douaj' de sticle. Va trebui sa sparg pastila in 20 de bucati. Sau in cate pot. Rezultatul.

Imagine

Nu se prizeaza. :) Se da la fete. Ele se reped sa manance. Daca inghit, foarte bine, infectia este interna. Ninge pe ele.

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Ea a murit. Dar viata triumfa. Puii ei.

Imagine

Un double tail invata sa citeasca termometrul. Baiat destept. A luat-o de la zero. :)

Imagine

Burta e cam goala. Ii hranesc. Mananca pana cad pe jos. La propriu. Intr-un final se ridica. Fac ceea ce fac betta in general. Se ciupesc. :)

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Nascuti pe 3 iunie. Ieri, 20 iunie, i-am vazut pe dolofanii vargati repirand de la suprafata. Varsta 17 zile. :)

Imagine

Pe internet o sa aflati ca alevinii de betta respira la suprafata dupa 6 saptamani. Pe internet nu sunt numai puii lui Alfa. ;)
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Am dus sapte fete la casa. Cele mai bolnave. Restul raman in apartament. La hranire, toti pestii din apartament mananca. Inclusiv metalica, care isi caca intestinele. :( La casa, din sapte pesti, mananca doar doua fete. Observ o diferenta. La apartament, camera orientata spre nord. Parter cu padure in fata. 26 grade. La casa, 1100 de metri mai acana, citesc pe termometru 22.9C. Ciudat. Fixez termostatul centralei pe 30C si apas pe buton si ii dau blana. Cica e vara.

Imagine
mertol
Newbie
Newbie

Daca le va fi mai bine probabil si peisajul este un factor :) Succes cu tratamentul !
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Se simt cam terorizate. Nu stiu de ce. Sunt sperioase ca niste pastravi. Insa faza cu centrala le-a prins bine. Am reusit sa o potrivesc sa aiba fetele 26C in zona lor. Au prins si ceva culoare. Insa din 7 se hranesc oarecum doar 3. Una separata pe alte considerente, si inca doua parca au inceput. Una azi dimineata.

La apartament situatia e alta. Mananca toate. Juvenilii se simt nemaipoment. Unul dintre masculi a facut cuib. Sa fie clar, l-a facut pentru alt mascul.  :D

Imagine

Pot intelege unele deviati sexuale, dar, chiar asa, pentru fracsu?? Mihai are niste pesti cam perversi. :)

Melatica, dupa ce si-a cacat intestinele 3 zile, da semne de revenire. Sunt bucuros sa pun poze cu cacati, atata timp cat cacatii arata bine. :)

Imagine
Ultima oară modificat 22 Iun 2015 08:53 de către dcg, modificat 1 dată în total.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Vineri a murit femela lui Iohannis, in acvariul de langa el. Sambata Iohannis a fost cam apatic. Zacea cu botul la suprafata, intr-un colt. I-am scapat cam multa mancare. A infulecat tot, ca un sarpe, inainte sa mai pot face ceva. Duminica dimineata am ajuns la apartament sa-i hranesc. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa aprind lumina lui Iohannis. Cu teama de ceea ce as putea sa vad. Era mort. Plutea incovrigat. N-am idee ce s-a petrecut. Blocaj intestinal? S-a intoxicat cumva? Nu ma pricep deloc la acesti pesti. Asta nu e un lucru bun, dat fiind faptul ca am cateva sute.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Usuc sa dezinfectez.

Imagine

Spal.

Imagine

Fierb ce se poate fierbe. Restul oparesc.

Imagine

Punct si de la capat.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Totusi este spawn-log. Orfanii lui Iohannis. Sper sa scot macar un delta galben si frumusel.

Imagine

Ce o fi mancat asta?

Imagine

Grasanii lui Alfa.

Imagine

Minibetta. :)

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Sora lui Alfa. E stresata. In mod normal, corpul era albastru.

Imagine

Daca aia e stresata, asta e terorizata. Arata ca o fantoma.

Imagine

Unele s-au bagat in medicament. Inca au pudra aia pe ele. Ce fac, le spal?  :o Am cu ce.  ;D

Imagine
Ultima oară modificat 22 Iun 2015 23:48 de către dcg, modificat 1 dată în total.
snakefishmike
Administrator
Administrator

Le lasi in pace cu lumina stinsa
Membru IBC
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Am remarcat ca sunt fotosensibili. Sichimbare brusca de tonus. Curios, doar la cei 4 plakat tineret. 3 din 4 au clamped fins. N-ar strica un incalzitor. Nu mai stau pe cur, ci actionz. Cam in graba.

Doi baieti. Kids, do not try this at home.

Imagine

Bag si cele doua fete. Am interupt tratamentul cu o zi mai devreme. Fecalele in sticle erau ok. De fapt, la apartament, toti se hranesc si au fecale normale. La casa, doua inca nu se hranesc. Explicabil. Acolo au ajuns situatiile mai grave.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

A1. 20 de zile. Prima masa cu hrana congelata. Cu ocazia asta, si primele batai, cu schimburi de muscaturi repetate.

Imagine

Inotatoarele rosiatice. La blitz, se vad irizatii.

Imagine

B1. 15 zile.

Imagine
Ultima oară modificat 24 Iun 2015 00:18 de către dcg, modificat 1 dată în total.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Plakatii au stat vreo doua zile ca niste bufnite, cu inotatoarele stranse, in bazinul mare. Azi s-au dat pe brazda oarecum. Restul fetelor pleznesc de sanatate si s-au acomodat foarte bine in sticlele lor. Sunt chiar amuzante cum stau toate, la unison,  fiecare in centrul bidonului propriu, la suprafata, scanand continuu dupa ceva bun. Cand bag cutitul cu mancare la ele, sar sau sunt gata sa mi-l ia cu tot. Cred ca tratamentul s-a incheiat cu bine  si e timpul sa-si ia tara inapoi. :)

Avangarda.

Imagine

Ale dracu, chiar si cand le torn din sticla in lighean, tot gusta cativa rahati pe drum, sperand ca sunt viermisori, in timp ce sunt luate de suvoi.

Plakatii incearca sa tina piept cotropitorilor. Nice try, but no.

Imagine

Degeaba, e piscina lor.

Imagine

Si-au adus si ficusii.

Imagine

La casa, meciul inca se joaca. Acolo sunt cele mai bolnave. Trei le-am lasat netratate, de test. S-a curatat o pestoaica de petshop, urmata in aceeasi zi de una din fetele mele. Mi-a fost clar ca e timpul sa le tratez si pe ultimele doua. Apa curata nu ajunge. In ultima saptamana mi-au murit trei pesti de petshop. Mai am doar unul, crowntailul sperios.

Imagine

Odata inlaturate sticlele fetelor, am din nou acces la masculi.

Imagine

Am si un halfmoon.

Imagine

Cu cei trei frati patati, Alfa & Co, ma vad o data pe zi, cand ii hranesc. Au o agresivitate iesita din comun. Cum ma vad, cum se dau la mine, de parca as fi alt betta mascul. Hranirea se desfasoara in clinchet de dinti pe cutit. :)
Ultima oară modificat 26 Iun 2015 09:05 de către dcg, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns