Triband HM BF (m) x White Platinum HM (f)

The place to log your spawns in order to share them with other members.
robertino
Full Member
Full Member

Fiind la prima depunere cred e normal sa se miste mai incet...:)
Deci si sticla taiata trebuie sa fie tot fara fund ca sa fie scoasa fara sa se miste apa.
Am pus si o bucata alba de polistiren, poate ii distrag atentia si va muta acolo contructia cuibului.

Paharul nu se misca, e fixat pe fundul acvariului, am pus apa cu putin mai mult decat nivelul apei din acvariu.
O sa stric un minciog din acela mic, sa ii dau o forma sa incapa in pahar si o scot eu de acolo. :)
Ultima oară modificat 21 Apr 2010 17:10 de către robertino, modificat 1 dată în total.
livulik
Administrator
Administrator

desi stiu ca e foarte greu sa rezisti tentatiei, incearca sa nu mai stai pe langa ei cateva ore!
chiar au nevoie de intimitate!

eu procedez in felul urmator: dupa ce sunt conditionati in vase separate, ii pun in bazinul de reproducere (femela in sticla), acopar bazinul si-i las fara sa ma uit 1 data la ei cam 16 ore; apoi ridic capacul, de obicei masculul are cuibul facut, scot sticla sa eliberez femela si 36h iar nu am treaba cu ei; scot femela si dupa alte 48h ma uit daca sunt chestii miscatoare in cuib...
that's all!

L.E. asta-i si ideea, sa lasi natura sa-si urmeze cursul, tu doar sa le creezi mediul propice!
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
robertino
Full Member
Full Member

Mda, eu am tot stat si i-am urmarit sa-i vad ce fac...Faza e ca acvariul de reproducere e in aceeasi camera cu mine si mai este si lumina cam tot timpul.
Azinoapte pe la 1, asta la 24 de ore dupa ce femela a fost izolata in pahar, vazand ca nu s-a intamplat nimic nou... masculul nu mai construise nimic la cuib (doar cateva bule razlete) , am scos paharul si am eliberat femela in acvariu, gandindu-ma ca poate e bine sa schimb ceva pentru a stimula masculul sa faca cuibul.
Daca pana atunci cand o vedea pe ea in pahar era foarte nervos si se infoia tot, dupa ce am eliberat-o si-a schimbat comportamentul, vreo ora a alergat-o dar nu cine stie ce...mai mult fugea ea de el, oricum de batut nu a batut-o. Pe urma...s-a bagat cu capul in plante si s-a culcat. :)
Acum le-am dat sa manance si se tot plimba unul pe langa altul, ba fuge ea de el, ba se piteste el de ea...
Sper ca azi sa inceapa sa faca si el cuibul...cred ca este si de la lipsa lui de experienta, poate se misca mai greu prima data...
Apropo de intimitate, ma gandesc sa acopar tot acvariul cu un prosop si sa las doar o laterala libera pe unde sa intre putina lumina...asa poate se simt mai bine.
Ultima oară modificat 22 Apr 2010 12:58 de către robertino, modificat 1 dată în total.
livulik
Administrator
Administrator

n-ar fi rau sa nu mai vada alta miscare prin camera...
daca nu vor si nu vor, maine ii scoti separat, ii hranesti bine vreo 5-6 zile si mai incerci o data! cu mai multa rabdare si mai putina interventie umana  ;)
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
robertino
Full Member
Full Member

Se pare ca tine treaba cu acoperitul acvariului cu prosopul...am lasat o jumate de latura libera cat sas vad ce sa intampla. :P A facut un cuib cam 3x3 cm si continua sa lucreze la el. A devenit si mai agresiv fata de femela, nu o lasa sa se apropie de locul constructiei.
milenium
Sr. Member
Sr. Member

incearca sa o bagi in stical pana face el cuibul
livulik
Administrator
Administrator

incearca sa o bagi in stical pana face el cuibul
e prea tarziu si-i agiti prea mult! daca are ceva plante unde sa se ascunda mai bine nu mai umbla deloc la ei!
member of EHBBC si IBC
robertino
Full Member
Full Member

Nu mai umblu la ei sa nu ii mai stresez...
Nu e foarte mare agitatie, femela sta pitita prin plante in coltul opus, iar atunci cand iese si il vede se baga repede la loc. :)
El este mai mult preocupat de cuib decat de ea...vad ca l-a facut in mijlocul la Riccia.
robertino
Full Member
Full Member

Cam asa le-am creat intimitate...

Imagine
alex_snake_gunit
Jr. Member
Jr. Member

poate era mai bn sa acoperi complet si sa bagi un neon mic de 6 w sau un bec de masina (d`ala ce mere pe 12v) sa aiba cat de cat o lumina ...
Life It`s a Bitch !
robertino
Full Member
Full Member

Am neon de 6W, dar face prea multa lumina pentru acvariul asta mic...ii las asa, par in largul lor acum.
robertino
Full Member
Full Member

Masculul a facut un cuib cat palma, il pazeste si continua sa-l mareasca...iar femela sta in celalalt capat al acvariului dupa plante si pandeste.Cam o data la 15 minute se duce sub cuib, sta acolo 2-3 secunde apoi fuge repede inapoi, dar nu neaparat ca o goneste masculul. El o alearga doar cand o vede pe ea ca fuge.Iar asta se intampla de aseara.
Yonnutz
Full Member
Full Member

Din umila mea experiente....vei avea o depunere foarte curand  ;D
In momentul in care femela se duce de buna voie sub cuib, inseamna ca e pregatita  ;)
robertino
Full Member
Full Member

Cuibul care a inceput sa il faca acum 2 zile s-a stricat ieri din cauza unor plante plutitoare care au migrat prin acvariu si au intrat pe dedesuptul lui.Ieri seara, masculul a inceput sa faca alt cuib, in alt loc si se pare ca l-a terminat azi dupa-amiaza. Este si putin mai mare decat primul.
Acum el tot curteaza femela de ceva ore parca incercand sa o aduca sub cuib, dar aceasta nu vrea sa il urmeze.
M-am gandit sa ii mai las asa pana luni seara si in caz ca nu are loc depunerea sa ii separ pentru vreo saptamana si apoi sa incerc din nou.
Mancare nu le-am mai dat de ieri seara.
Ultima oară modificat 24 Apr 2010 21:39 de către robertino, modificat 1 dată în total.
livulik
Administrator
Administrator

nu le da de mancare!
daca nu depune pina maine la pranz, separa-i vreo saptamana si reiei operatiunea!
member of EHBBC si IBC
Scrie răspuns