Cand nu stiu despre ce vorbesc, tac si ascult, bagand la cap. Da' e greu, greu al naibii. E mai simplu sa bati toaca facand pe desteptul.
Se mai intreaba cineva de ce, in vremuri apuse si pe alte meleaguri, taiam in carne vie?
De multe ori stau si ma intreb la ce mama naibii mai tin site-ul asta, din propriul buzunar, doar ca sa citesc astfel de replici. Probabil ca am o doza de masochism in mine
Si ca sa-ti raspund la intrebare, da, am vazut si chiar am detinut asa ceva. Am renuntat la ei intrucat masculii sunt slab calitativ la capitolul inmultire. Si in general, indiferent de forma, culoarea alba este slaba la acest capitol.
Betta Show (betta speciali)
-
- Administrator
Membru IBC
Salutare..acuma pe bune.. voi mai vreți ca eu să postez ceva aici? Ca sa știu și eu sa nu-mi mai bat capul.
Întrebarea dacă Big Ears este un defect sau nu, a fost ca pur și simplu nu am stiut.
Acuma sunt considerat ca fac pe deșteptul.
Uite aici ... acest peste a fost prezentat la 3rd Betta Show of the BETTA FREAKS in Rheinberg 2013.
Campion KBG Betta Competition (Kuching, Malaysia), are anala mai mare ca si caudala... e defect...
Alt exemplu... 1st place, multicolor DoubleTail owner: Morana Muzinic 249 (of 892) votes,
Betta Svijet on AkTer! 2012, Zagreb, Croatia
Inca ceva si mai clar..
A1. Red or Black STM crescator Sarawut Angkunanuwat castigator (cu RT cu tot) la 2nd Italian Betta Show (IBC sanctioned) 8-10 june 2012
Tot acelas crescator la aceiasi competie:
Noi nu avem inca trabant, dar vrem Bugati... răbdare.
No comment
PS: Aceasta este ultima mea postare la orice gen de astfel de discuții
Întrebarea dacă Big Ears este un defect sau nu, a fost ca pur și simplu nu am stiut.
Acuma sunt considerat ca fac pe deșteptul.
Uite aici ... acest peste a fost prezentat la 3rd Betta Show of the BETTA FREAKS in Rheinberg 2013.
Campion KBG Betta Competition (Kuching, Malaysia), are anala mai mare ca si caudala... e defect...
Alt exemplu... 1st place, multicolor DoubleTail owner: Morana Muzinic 249 (of 892) votes,
Betta Svijet on AkTer! 2012, Zagreb, Croatia
Inca ceva si mai clar..
A1. Red or Black STM crescator Sarawut Angkunanuwat castigator (cu RT cu tot) la 2nd Italian Betta Show (IBC sanctioned) 8-10 june 2012
Tot acelas crescator la aceiasi competie:
Noi nu avem inca trabant, dar vrem Bugati... răbdare.
No comment
PS: Aceasta este ultima mea postare la orice gen de astfel de discuții
Loged out. Have a nice day.
Hai sa nu mai luam lucrurile asa personal, ok?
ideea este in felul urmator (pe rand):
- pestele Red HM prezentat este un peste f f bun; ce spui tu legat de anala este valabil cand discutam despre forma IDEALA...cum pestii ideali sunt rari=>ca este un peste f bun
p.s. un peste poate lua locul 1 la un show chiar daca nu este pestele ideal pt. categoria aia...este suficient sa fie cel mai bun peste prezent in concurs!
despre cei Big Ears...nu stiu ce sa-ti spun...mie nu-mi plac dintr-un singur motiv: ii vad ca sunt incomodati evident la inot! cel putin la HM mai mult se zbat sa pluteasca decat sa inoate (si ala alb din poza pusa de tine prezinta dificultati de mentinere a echilibrului)
cat despre afirmatia asta,
- putin iti doresti, putin vei avea
- daca Messi se intampla sa dea pe langa minge acum noi o sa spunem ca a fost un dribling frumos (doar pt ca a fost facut de Messi) sau zicem ca a dat pe langa minge???
ideea este in felul urmator (pe rand):
- pestele Red HM prezentat este un peste f f bun; ce spui tu legat de anala este valabil cand discutam despre forma IDEALA...cum pestii ideali sunt rari=>ca este un peste f bun
p.s. un peste poate lua locul 1 la un show chiar daca nu este pestele ideal pt. categoria aia...este suficient sa fie cel mai bun peste prezent in concurs!
despre cei Big Ears...nu stiu ce sa-ti spun...mie nu-mi plac dintr-un singur motiv: ii vad ca sunt incomodati evident la inot! cel putin la HM mai mult se zbat sa pluteasca decat sa inoate (si ala alb din poza pusa de tine prezinta dificultati de mentinere a echilibrului)
cat despre afirmatia asta,
doua lucruri iti pot spune:Noi nu avem inca trabant, dar vrem Bugati... răbdare.
- putin iti doresti, putin vei avea
- daca Messi se intampla sa dea pe langa minge acum noi o sa spunem ca a fost un dribling frumos (doar pt ca a fost facut de Messi) sau zicem ca a dat pe langa minge???
Ce am observat eu si nu imi place deloc este formarea a 2 tabere:
1. Tabara celor care merg spre idealul conform standardelor IBC
2. Tabara celor care se leaga de standard dar merg si pe frumusetea personala a ochiului
Problema este nu ca sint 2 tabere ci ca totul se ia personal ceea ce nu ar trebui sa se intimple.
Nu cred ca a contestat nimeni munca nimanui sau grija pentru un anumit peste. Nu cred ca a zis nimeni ca anumite exemplare ale anumitor crescatori nu sint foarte reusite. Acum ca sa fiu mai concret :
Tot respectul pentru liviu nedelcu sau radu pentru munca pe care o depune fiecare dintre noi, dar fiecare trebuie sa ne asumam si criticile. Asa cum bine stim cei 4-5-10 insi care muncim cu acesti pesti si care intram mai des, daca si noi ne certam nu obtinem nimic.
Am luat anul trecut de la liviu nedelcu 2 triouri rosii absolut superbe de care nu am fost instare (i-am omort) si nu am prins din ei decit femele.
Am luat linia de la liviulic si am obtinut exemplare bune in f1, dar in f2 am obtinut numai SD. Acum sint nevoit sa muncesc cu acestia sa reobtin HM. Ceea ce am invatat este ca munca continua este cheia succesului. Este foarte greu cu HM sa obtii exemplare deosebite din simplul motiv ca este un amestec de fenotipuri.
Ca sa nu va mai plictisesc ideea este ca toti trebuie sa facem ceva constructiv si sa nu mai luam personal criticile.
1. Tabara celor care merg spre idealul conform standardelor IBC
2. Tabara celor care se leaga de standard dar merg si pe frumusetea personala a ochiului
Problema este nu ca sint 2 tabere ci ca totul se ia personal ceea ce nu ar trebui sa se intimple.
Nu cred ca a contestat nimeni munca nimanui sau grija pentru un anumit peste. Nu cred ca a zis nimeni ca anumite exemplare ale anumitor crescatori nu sint foarte reusite. Acum ca sa fiu mai concret :
Tot respectul pentru liviu nedelcu sau radu pentru munca pe care o depune fiecare dintre noi, dar fiecare trebuie sa ne asumam si criticile. Asa cum bine stim cei 4-5-10 insi care muncim cu acesti pesti si care intram mai des, daca si noi ne certam nu obtinem nimic.
Am luat anul trecut de la liviu nedelcu 2 triouri rosii absolut superbe de care nu am fost instare (i-am omort) si nu am prins din ei decit femele.
Am luat linia de la liviulic si am obtinut exemplare bune in f1, dar in f2 am obtinut numai SD. Acum sint nevoit sa muncesc cu acestia sa reobtin HM. Ceea ce am invatat este ca munca continua este cheia succesului. Este foarte greu cu HM sa obtii exemplare deosebite din simplul motiv ca este un amestec de fenotipuri.
Ca sa nu va mai plictisesc ideea este ca toti trebuie sa facem ceva constructiv si sa nu mai luam personal criticile.
Ultima oară modificat 07 Mai 2013 08:47 de către cosmake, modificat 1 dată în total.
Stiu ca sint acvarist prost , dar cind ma uit pe net prind curaj
Ai mare dreptate: trebuie să nu mai luam criticile ca pe ceva personal!
Munca și pasiunea sunt apreciate indiferent de cum arată peștele!
Sent from my P5 using Tapatalk 2
Munca și pasiunea sunt apreciate indiferent de cum arată peștele!
Sent from my P5 using Tapatalk 2
Acum ca sa discutam de pestii expusi de tine. Poti sa ai norocul sa trimiti un peste slab la o expozitie iar la categoria la care trimiti sa fie putini participanti. Din 5-10 pesti slabi va fi ales cel mai bunsi poate ca al tau este cel mai bun. In schimb nu vei vedea niciodata un astfel de peste ca si best of show. Sa zicem ca in romania se organizeaza o expozitie si la categoria bicolor vei participa doar tu si cu mine si amindoi participam cu pesti cu RT unul din noi va cistiga categoria.
Asta este problema in show-urile fara traditie.
Nu uita ca betta club Italia a fost infiintat acum 3-4 ani cam in aceeasi perioada cu betta club Romania. Fi convins ca acesti pesti daca participau in olanda sau in germania nu aveau nici o sansa.
Asta este problema in show-urile fara traditie.
Nu uita ca betta club Italia a fost infiintat acum 3-4 ani cam in aceeasi perioada cu betta club Romania. Fi convins ca acesti pesti daca participau in olanda sau in germania nu aveau nici o sansa.
perfect punctat de Cosmin!
si mai este un aspect care nu trebuie neglijat: aversitatea fata de RT (in special formele severe) este putin exacerbata deoarece aceasta gena, intrata pe mana unor incepatori ca noi, poate distruge complet orice linie buna!
unul din crecatori, cum e si cazul lui Sarawut Angkunanuwat, isi permit sa foloseasca si forme moderate de RT (mild RoseTail) deoarece au ochiul, experienta, timpul si spatiul necesar pentru a-si pastra liniile valoroase neatinse de gena asta si doar face diverse experimente mai mult sau mai putin reusite...din care uneori rezulta si pesti de calitate (dpdv estetic)
p.s.am discutat acum vreo 2-3 ani cu unul dintre crescatorii thailandezi de la care am cumparat ulterior pesti; stii care au fost primele garantii?! ca pot cumpara linistit perechi ”sibling” deoarece pestii lui sunt HM obtinuti prin selectii repetate si nu au gena RT! sigur stia si el despre ce e vorba!
si mai este un aspect care nu trebuie neglijat: aversitatea fata de RT (in special formele severe) este putin exacerbata deoarece aceasta gena, intrata pe mana unor incepatori ca noi, poate distruge complet orice linie buna!
unul din crecatori, cum e si cazul lui Sarawut Angkunanuwat, isi permit sa foloseasca si forme moderate de RT (mild RoseTail) deoarece au ochiul, experienta, timpul si spatiul necesar pentru a-si pastra liniile valoroase neatinse de gena asta si doar face diverse experimente mai mult sau mai putin reusite...din care uneori rezulta si pesti de calitate (dpdv estetic)
p.s.am discutat acum vreo 2-3 ani cu unul dintre crescatorii thailandezi de la care am cumparat ulterior pesti; stii care au fost primele garantii?! ca pot cumpara linistit perechi ”sibling” deoarece pestii lui sunt HM obtinuti prin selectii repetate si nu au gena RT! sigur stia si el despre ce e vorba!
Din punctul meu de vedere daca tot vrem sa scoatem capul in lumea "buna" in prima faza trebuie sa incercam sa postam pe forumuri straine ( bettas4all) cit mai multe exemplare bune (conform standardelor si fara RT ) ca sa ne facem putin cunoscuti ca si tara, si dupa aceea putem sa trimitem si pesti la expozitii.
Inceputul este facut si calea deschisa de catre Mihai si Liviu iar noi ceilalti nu avem alceva de facut decit sa aratam ca Romania nu inseamna doar ei doi.
Ca si informatie avem de unde studia, dar trebuie sa aratam ca avem si cu ce.
Daca luam toate criticile personal si nu mai postam nimic doar pentru ca un alt user nu este deacord cu parerea mea nu ne vom face cunoscuti niciodata.
Hai sa incercam sa ne concentram pe ce avem si sa scoatem ce este mai bun la suprafata, sa ne insusim si criticile si laudele, dar sa nu tinem suparare.
Inceputul este facut si calea deschisa de catre Mihai si Liviu iar noi ceilalti nu avem alceva de facut decit sa aratam ca Romania nu inseamna doar ei doi.
Ca si informatie avem de unde studia, dar trebuie sa aratam ca avem si cu ce.
Daca luam toate criticile personal si nu mai postam nimic doar pentru ca un alt user nu este deacord cu parerea mea nu ne vom face cunoscuti niciodata.
Hai sa incercam sa ne concentram pe ce avem si sa scoatem ce este mai bun la suprafata, sa ne insusim si criticile si laudele, dar sa nu tinem suparare.
-
- Administrator
Cosmin, din pacate in Romania betta este vazut ca un peste "frumos" si atat. Nu conteaza ca nu se incadreaza in niste standarde, sau ca pestele are probleme grave, probleme care ii afecteaza modul si durata de viata. Foarte putini reusesc sa inteleaga faptul ca acele standardeiau in calcul si sanatatea pestelui.
Din pacate la noi nu exista o cultura acvaristica, iar pestii au un pret accesibil oricui. Nu conteaza ca datorita unei malformatii congenitale pestele ala traieste poate mai putin de jumatate fata de cat ar trebui, ca daca moare se cumpara altul. Nimic nu conteaza, doar "frumusetea" asa cum o vede fiecareIertata-mi fie comparatia, da' e cam ca in cazul cocalarilor manelisti, care se falesc cu kg de aur si masini al caror nume nu stiu sa-l pronunte. Nu conteaza ca ei nu au nimic in cap si nici ca arata ca niste caricaturi. Pt ei e frumos si nimic altceva nu conteaza.
Asta e nivelulsi crede-ma ca d-aia nici nu ma mai zbat sa fac pesti de calitate pt un scop anume. Ii fac pt sufletul meu si atat. Si uite asa apare plafonarea
Din pacate la noi nu exista o cultura acvaristica, iar pestii au un pret accesibil oricui. Nu conteaza ca datorita unei malformatii congenitale pestele ala traieste poate mai putin de jumatate fata de cat ar trebui, ca daca moare se cumpara altul. Nimic nu conteaza, doar "frumusetea" asa cum o vede fiecareIertata-mi fie comparatia, da' e cam ca in cazul cocalarilor manelisti, care se falesc cu kg de aur si masini al caror nume nu stiu sa-l pronunte. Nu conteaza ca ei nu au nimic in cap si nici ca arata ca niste caricaturi. Pt ei e frumos si nimic altceva nu conteaza.
Asta e nivelulsi crede-ma ca d-aia nici nu ma mai zbat sa fac pesti de calitate pt un scop anume. Ii fac pt sufletul meu si atat. Si uite asa apare plafonarea
Membru IBC
sunt de acord cu voii , doresti sa ai rezultate cu ei , cumperi pesti din thailanda -alesi pentru reproductie -si rezultatele nu sunt cele mai bune atunci ce faci ... cred ca asta ati patit si voi .chiar daca nu recunoasteti , numai prin selectie poti sa obti ceva ,asta dureaza cel putin 2-3 ani , nu mai zic de investitie . Acum am acasa 3 perechi de betta adusi din germania - dragonii- unul albastru- copper- si silver .toti sunt dupa standardele voastre .o sa postez poze cu ei sa imi spuneti parerea voastra . calea dialogului este cea mai buna - hai sa nu ne mai certam -sau sa spunem lucruri care deranjaza , sa fim mai politicosii . Eu am scos un mascul de lavander din linia luata de la liviulik - care avea aripioarele laterale mari albe . dar toti puii scosi din el nu au avut aripioarele lui . dar incerc mai departe cu ei poate in viitor sa iasa unul la fel , oricum linia de lavander pe care o am este o linie foarte stabila -toti puii sunt aproximativ aceasi culoare , nu mai ies albi sau alte combinati - dar este o linie pe care o am de 3 ani si am lucrat cu ea , am oprit numai masculi si femele bune si prin selectie am ajuns aici . toti incercam sa fim perfecti dar nu suntem . liviu
Ultima oară modificat 09 Mai 2013 17:08 de către liviu, modificat 1 dată în total.
-
- Administrator
N-am negat niciunul din noi insuccesele, insa nici nu le-am prezentat ca pe niste exemplare "frumoase". Aici e buba .liviu scrie: cred ca asta ati patit si voi .chiar daca nu recunoasteti , numai prin selectie poti sa obti ceva ,asta dureaza cel putin 2-3 ani , nu mai zic de investitie .
Cat despre munca si selectie ... oare pe ce batem toba cativa dintre noi???
Problema e ca unii dintre noi nu pot accepta criticile ca pe ceva constructiv si nu vor nici in ruptul capului sa inteleaga faptul ca, un defect ramane intotdeauna un defect, nicidecum ceva frumos, indiferent de locul in care il prezinti .
Ca sa va faceti o idee de ce sunt asiaticii tatici in mai toate concursurile de peste tot din lume, intrati pe Betta Society of Malaysia si vedeti acolo cum sunt tratate astfel de cazuri la care fac referire.
Mai departe ... sper sa intelegeti ca n-am nimic personal cu niciunul din voi, va apreciez munca, insa dati-mi voie sa va critic rezultatele atunci cand e cazul.
Membru IBC
-
- Administrator
Mda! Cu scuzele de rigoare, cred ca vechiul forum pe care activam in urma cu cativa ani, a disparut. In locul lui au aparut altele, poate nu lka fel de bune si de "restrictive" , insa cu potential foarte bun.
http://bettafighting.com/index.php?s=c7 ... 03341f305f
http://www.bettamalaysia.com/mybb/
http://bettafighting.com/index.php?s=c7 ... 03341f305f
http://www.bettamalaysia.com/mybb/
Membru IBC