IAL si rolul lui

Everything about Betta splendens which does not fit the other topics within this section.
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

As fi interesat daca dintre cei ce folosesc IAL sa-mi spuna rolul lui si daca se poate folosi si alceva. De unde pot procura din tara precum si modul de utilizare. Ma intereseaza si care ar fi PH optim la reproducere
Va multumesc.
Ultima oară modificat 21 Aug 2012 09:01 de către cosmake, modificat 1 dată în total.
Stiu ca sint acvarist prost , dar cind ma uit pe net prind curaj
Xerio
Newbie
Newbie

Si eu ma chinui cu aceeasi problema ca si a ta. Si eu as fi interesat de un raspuns pe tema aceasta in special de o sursa de unde s-ar putea cumpara.

Povestea mea : am comandat de doua ori pana acum de pe ebay de la Emy Lim si o data pachetul a ajuns la vama si a fost intors datorita lipsei de "certificat fitosanitar". A doua oara am incercat prin Dino, utilizator din Germania. Ideea era sa trimita Amy in Germania si apoi el sa mi le trimita in Romania. Am riscat dar eram disperat. Nu am mai auzit nimic de la Dino doar ca pachetul a ajuns la el.  :039:
  Am incercat si de pe site-ul unui trashipper german (Jans Kampffisch) de pesti betta care are magazin online ( http://betta24.de/ ) dar dupa cateva mailuri fara raspuns din partea lor pe tema catappa am renuntat. Cat despre Romania nu am gasit decat surse ce au un pret de 2-3 lei pe frunza. Un pic prea mult pt mine.

Singura optiune care o mai am ar fi sa astept toamna si sa ma duc la cules de frunze de stejar si sa vad daca ajuta la ceva. Am incercat si Sera Blackwater Aquatan si aparent se simte ceva bucurie prin acvarii din partea pestilor.

cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Din ce am citit pe alte situri pe linga rolul de a innegri apa, o aciduleaza, este antibiotic si ajuta si la o mai buna rezistenta a bulelor. Ce nu am prea inteles este cum se foloseste. Posibil sa am eu o sursa in tara dar trebuie sa dau de el. Este crescator de Discus. Nu stiu pretul dar promit sa ma interesez.
snakefishmike
Administrator
Administrator

Rolul l-ai descris singur  :D
Modul de folosire e simplu. Se pune o frunza, sau o jumatate (in functie de volumul bazinului) in apa.
Ca produse autohtone, oarecum similare, sunt frunzele de stejar si conurile de arin negru.
Membru IBC
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Ieri am intrat in posesia a 11 astfel de frunze la pretul de 18 lei fara TVA de la JBL. Ma gindeam sa pun intr-un acvariu mai mare 100l un numar de 3 frunze pentr a avea apa astfel pregatita pentru mai multe bazine mici cu betta. Intrebarea este daca in acest acvariu sa mearga filtrul (bolborositor) si pompa de aer sau nu? 3 frunze sint suficiente? Dupa cit timp pot folosi apa? In bazinele mici de betta mai adaug bucatele rupte de frunza dupa ce iau apa?
Va multumesc
Ultima oară modificat 25 Aug 2012 07:05 de către cosmake, modificat 1 dată în total.
livulik
Administrator
Administrator

o metoda mai economica si rapida in utilizare este prepararea unui ceai!
cum procedez eu:
- pun 5-6 frunze in 4l de apa, acopar si las 24h
- apoi dau apa in fiert si las acoperit alte 24h
- iese un ceai de culoarea Coca-cola, il pun la sticle, eventual la frigider, si folosesc cand fac schimbul de apa atat cat sa colorez apa cam de culoare Ice-tea

in felul acesta 100ml de ceai coloreaza cam 15l de apa curata!

p.s. totul este ”la ochi” si depinde de concentratia de tanini din frunze!
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
livulik
Administrator
Administrator

cosmake scrie: Ieri am intrat in posesia a 11 astfel de frunze la pretul de 18 lei fara TVA de la JBL.
inseamna ca in curand sunt milionar  :cheer: :cheer: :cheer:
exceptand caldura excesiva ce i-a stricat cateva frunze, pomisorul meu o duce din ce in ce mai bine:
Imagine
Imagine

sa vezi cand incep sa vand! LOL  :D :D :D
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Vreau si eu un pomisor. :banghead: :character0029:
Poate iti mai trimite tailandezul tau citeva seminte si vinzi si tu una sau 2. Faci un ban cinstit  :victory:
Ultima oară modificat 25 Aug 2012 10:04 de către cosmake, modificat 1 dată în total.
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Deoarece se duc frunzele de IAL as vrea sa va intreb daca nu este mai economic folosirea Attison Betta Spa?
Voi folositi la toti betta IAL, adica si la reproducere si la intretinere si la crestere sau doar la reproducere?
Va multumesc anticipat
livulik
Administrator
Administrator

ultimele 6 ponte (reusite) pe care le-am avut au fost fara frunze! nu am observat nicio diferenta!
member of EHBBC si IBC
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

De unde luati voi frunze de IAL la un pret decent deoarece se cam consuma si 2 lei frunza totusi este destul de mult daca ai crescatorie de betta?
Daca cumva luati mai multe la un pret mai bun puteti sa ma puneti si pe mine cu 50-100 de frunze pe lista ;D
snakefishmike
Administrator
Administrator

Ultima oara am gasit la un thailandez, care vindea 1000 de frunze cu 100$ . Ca am mai prins si o oferta care includea transport gratuit + 30% la cantitatea ... asta a fost noroc  :D
Membru IBC
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Daca gasiti asa ceva la pretul asta facem jumate jumate  :great:
alnorpm
Newbie
Newbie

Salut Cosmake, i-ti las acest nr. de mobil 0742564024 e a unui coleg care are frunze la 100 de bucati , vinde cu 1.50 bucata, dar vorbeste mai bine direct cu el.
MrKuka
Hero Member
Hero Member

Salutare, asa cum a spus colegul meu alnorpm noi avem surse de funze IAL. Daca aveti nevoie adresati-va lui cu incredere.

Pe mine m-ar interesa un pomisor...

@ livulik, cand ai sa incepi sa vinzi seminte?
Loged out. Have a nice day.
Scrie răspuns