problema reproducere

The techniques of reproduction Betta splendens
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Multumesc liviu.
Voi incerca si la temperatura mai mica.
Stiu ca sint acvarist prost , dar cind ma uit pe net prind curaj
Xerio
Newbie
Newbie

cosmake scrie: Pestii depun azi, scot femela, miine dimineata aprind lumina la ora 5 masculul reface cuibul, aduna icrele de jos. Cind vin de la munca la 16 cuibul este ok, dar nu mai este nici o icra, nici un alevin nimic.
Si mie mi s-a intamplat acest lucru chiar de mai multe ori. In special la unele imperecheri, pe care le-am supravegheat, se intampla ca masculul sa nu cuprinda bine femela dar ouale ieseau si erau apoi culese si depuse in cuib. Dupa ceva timp cuibul era gol. Dar au fost si imperecheri in care as fi putut jura ca totul a decurs perfect, "imbratisare perfecta", dar apoi cuibul sa fie gol sau cu mult mai putine oua. Singura concluzie, cel putin care are sens pt mine din cele observate, e ca masculul mananca ouale nefecundate. Mi s-a intamplat chiar sa vad apoi masculii grasi ca niste gogosari la fundul apei.  :-[
liviu scrie: eu cred de vina este temperatura scade-o la 26-27 grade ,cu o temperatura mare mor puii asa am patit si eu pina la urma  am reusit ,depuneri intregi mureau puii ,si nu stiam de ce , pune-i sa depuna in  bazine mici  ,si la-sai in pace o sa iasa si puii ai sa vezi .
Ceea ce spui are acum sens si pt mine dupa ce am avut vara aceasta cateva ponte pierdute. Mai mult, puii au iesit foarte mici comparativ cu alte ponte, anemici si cu pofta de mancare pe zero.  Acvariile mele de reproducere sunt situate pe balcon (care e inchis si soarele bate usor doar in prima jumatate a zilei) dar din pricina caniculei din aceasta vara si temperatura apei a fost pe masura (peste 30 grade uneori). It's time to reconsider my strategy!
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Joi am mai luat 2 masculi CT rosii. Acum sint in perioada de conditionare. Ii hranesc cu tubi si le arat femelele cite 15 minute pe zi. Va anunt ce am facut dupa ce ii bag la depus. Deja au inceput sa faca spuma dar ii mai las.
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Acum sint lamurit la problema mea.
Am cumparat de la ml88lm 5 masculi de betta si 6 femele.
Doi masculi deja au depus si au aparut alevinii. In concluzie masculii mei nu fecundau si mincau icrele nefecundate adica 99% din ele.
Concluzia mea este:
1. Conteaza foarte mult sursa de unde provin pestii
2. conteaza sa-i bagi la reproducere la virste fragede (din ce am inteles de la ml88lm pestii au cam 3-4 luni) chiar daca nu au o ponta numeroasa.

Si acum mai am o intrebare:
Dupa ce perioada de timp ma sfatuiti sa fac o noua depunere?
Doresc sa le fac un ciclu. Dupa cit timp se poate folosi masculul la o noua depunere si dupa cit timp se matureaza icrele la femela?

Va multumesc tuturor pentru ajutor si in special lui liviulic si ml88lm
livulik
Administrator
Administrator

cu pct. 1 din concluziile tale sunt TOTAL de acord
personal, cu pct. 2 nu sunt de acord decat daca iti doresti DOAR SA AI O REPRODUCERE REUSITA, fara sa te intereseze numarul puilor si caracteristicile lor!

la mine, masculii maturi au avut pontele cele mai reusite si am avut si eu timp sa-i vad pe ei cum se dezvolta la maturitate!

p.s. unii masculi arata de nota 10 la trei luni si de 4 la cinci luni!  :-[
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Nu este nevoie sa opresti puii la prima depunere, dar macar inveti masculul si il vezi ce face (este o parere personala si daca este gresita nu mai incerc pina la 4-5 luni). Mai bine sa spun prostii si sa fiu contrazis decit sa fac prostii :-[
Consider aceasta discutie este constructiva ca altii sa nu faca aceleasi greseli. Omul din greseli invata, dar mai bine sa greseasca altii inainte ;D
Ultima oară modificat 02 Oct 2012 13:25 de către cosmake, modificat 1 dată în total.
livulik
Administrator
Administrator

nu este o greseala tactica expusa de tine... EU procedez altfel! nu spun ca ar fi gresit ce spui tu, posibil chiar sa fie mai bine dar nu am incercat!
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Eu tactica asta am folosit-o la neoni, ramirezi, tetrazona, corydoras. Le formam un ciclu de depunere de mici si obisnuism genitorii unii cu altii. Astfel dupa 2-3 depuneri daca bagam masculul cu femela la depus azi, miine depuneau fara probleme. Singurul neajuns era ca daca depaseai perioada riscai sa se pietrifice icrele. Nu stiu daca si la betta se poate aplica.
livulik
Administrator
Administrator

se aplica!
member of EHBBC si IBC
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Dupa ce perioada de timp ma sfatuiti sa fac o noua depunere cu aceeasi pereche??
Dupa cit timp se poate folosi masculul la o noua depunere cu o alta femela?
Dupa cit timp se matureaza icrele la femela?(dupa cit timp pot folosi din nou femela la reproducere?
Va multumesc
livulik
Administrator
Administrator

femela o las minim 10 zile iar masculul minim o saptamana
member of EHBBC si IBC
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Cam ce perioada ar fi optima pentru a forma un ciclu de depunere.
Eu ma gindeam sa le fac un ciclu intre 20 si 25 de zile cu aceeasi pereche.
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Va voi pune poze cu masculii A01 si A07 care au prins prima depunere
Amindoi de la ml88lm

Intii A01
Imagine

Si aici se vad amindoi in prim plan A07 si in planul secund A01
Imagine

Si daca se poate o parere despre cei 2 masculi. Multumesc
Ultima oară modificat 05 Oct 2012 11:02 de către cosmake, modificat 1 dată în total.
ml88lm
Newbie
Newbie

N-o sa imi dau cu parerea despre ei ca nu vreau sa-mi laud munca mea, ii las pe altii.
Fa poze fara blit, incearca sa activezi optiunea macro si fale pozele de aproape sa vezi ce iese.
Sa pui poze cu femelele si cu puii sa-i vedem si noi.
Ma bucur ca ai reusit sa depui cu ei. In 14.06.12 au enclozat, deci inca nu au nici 4 luni.
Bafta!
Scrie răspuns