snakefishmike scrie:
Tragand apa de jos (apropos ala-i turul de fapt), fara o gaura de dezamorsare, in clipa in care curentul se opreste, toata apa din bazin ajunge in sump.
mihai, in pozele lui apa nu este TRASA de jos DECAT de principiul vaselor comunicante, nu de pompa!
marius.a scrie:
... si aici un detaliu al modului cum intra si cum iese apa din bazine
asadar problema inundatiei in cazul penei de curent nu exista pt. ca se va opri pompa ce baga apa si nu va mai avea ce sa curga!
Parerea mea ramane aceeasi: avand in vedere ca pestele va creea un curent de apa suficient pt. a imprastia substantele chimice nocive in toata masa apei, este acelasi lucru indiferent de unde se scurge apa!
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
Stiu Liviu.
Insa din schema nu realizasem ca teava mai subtire nu este mufata in teava mai groasa .
Personal i-as mai adauga un cot de 90 Grade care sa coboare in teava groasa, asta pt a evita stropirea peretilor .
Sistemul merge oarecum pe principiul over-flow-urilor si e posibil sa apara mici probleme cu amorsarea lui (cel putin la over-flow exista aceasta problema, rezolvata de multi cu ajutorul unei pompe de aer) , dar asta devine o problema minora .
Dap, e buna ideea cu acel cot mufat la iesirea din bazinas. O sa-l pun si pe ala acolo (chiar daca debitul nu va fi intr-atat de mare, practic acolo va picura apa)
Personal o sa incerc varianta asa cum e prezentata, unde apa ce iese din bazin e luata de la baza bazinului. Nu ma costa nimic in plus si am eu sentimentul ca e mai bine de acolo.
Cred ca dupa sarbatori o sa-l am functional.
Pana atunci va trebui sa ma gandesc si la ce fel de betta sa-mi iau. Cert este ca vor fi HM, nu m-am hotarat inca la culori. Probabil o sa-i iau de pe aquabid. Ceva sugestii?
sugestii pt. pesti? posibil sa nu-ti placa ce iti sugerez eu...e chestie de gusturi!
ai mai comandat pesti din afara?
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
Nu am mai luat din afara dar cred ca e aranjat terenu'
Or sa ajunga in UK cu (la) un transhipper si de acolo mi-i trimite cineva. Daca vor mai fi doritori nu e nicio problema sa-i trimita cu acelasi transport. Dar asta va fi dupa sarbatori
Personal nu l-as cumpara pt a lucra cu el, dar acum depinde de ceea ce iti doresti tu.
Daca il vrei pur estetic, e OK.
Insa daca il vrei pt a lucra cu el si a obtine urmasi demni de un concurs, crede-ma ca nu-i bun.
Eu ti-am spus sa ai rabdare, dar vad ca nu vrei sa asculti
Din cate stiu transshippingul catre Europa se face prin Germania. De costuri nu discut
snakefishmike scrie:
Eu ti-am spus sa ai rabdare, dar vad ca nu vrei sa asculti
Din cate stiu transshippingul catre Europa se face prin Germania. De costuri nu discut
Pai doar nu l-am cumparat deja, este doar ca as vrea ceva asemanator cu ala Nu sunt deloc grabit... Exista un transhipper si in UK. Costurile.... mda, costurile.... Ce nu face omul pentru pasiune.
snakefishmike scrie:
In Germania sunt 2 transhiperi : Joachim Menz - care NU trimite in Romania (i-am trimis mail si mi-a confirmat acest lucru)
si Jan Sabmann care mi-a raspuns : " i can only send as waterplants with DHL Express to your OWN Risk for 99€ till 20 fish handling per fish cost 7€. I think ts better in summertime. ". Daca aveti alte informatii pls share !
Eu nu mai zic nimic
Ca parca n-ar exista cateva topicuri legate de comenzi comune
Joachim Menz trimite si in Romania, insa nu oricui. Cam tot ce vine in tara din zona Asia, trece prin mainile lui. Si sunt ceva importatori in tara asta
.. ce sa zic, se pare ca voi stiti mai bine. ;D
O sa incerc sa-mi aduc in primavara ceva, voi vedea atunci daca reusesc sau nu.
dar sa nu divagam... Mihai, ce mi-ai sugera sa-mi achizitionez avand in vedere cele spuse de tine referitor la pestele mentionat mai sus? Ca si idee asta e fenotipul si culoarea care ma intereseaza. Ce anume ar trebui sa urmaresc cand fac achizitia?
exista si pt. UK transhipper, dar inca nu prea avem un feedback in ceea ce priveste tranzactiile cu el (asa cum exista feedback cu cei din germania)
anyway...eu iti spun nu ca sa te descurajez ci ca sa stii sa te astepti la diverse "greutati" de traversat:
- pretul per peste pina la tine acasa va fi de ~38usd (fara sa pun in calcul costul trimiterii pestelui din UK in .ro, presupunand ca este 0); va mai scade putin daca iei cantitate mare!
- nu sunt DELOC linistit in privinta supravietuirii pestelui atatea zile!
- sansele unui succes ar creste putin daca tranzactia s-ar face dupa ce temperatura va creste peste 15 grade
p.s. a nu se intelege ca descurajez aceasta initiativa!!! ar fi un lucru benefic pt. pasionatii de la noi sa existe un interes din partea mai multor persoane, DAR simt ca e normal sa stii riscurile aferente!
member of EHBBC si IBC
marius.a scrie:
.Mihai, ce mi-ai sugera sa-mi achizitionez avand in vedere cele spuse de tine referitor la pestele mentionat mai sus? Ca si idee asta e fenotipul si culoarea care ma intereseaza. Ce anume ar trebui sa urmaresc cand fac achizitia?
http://www.aquabid.com/cgi-bin/auction/ ... 1323697202
este un peste ceva mai de calitate decat cel indicat de tine DAR (tot timpul exista un dar), e nevoie si de o femela de calitate (neglijand aspectul ca la pestii cumparati din Thai nu stii niciodata background-ul genetic)
member of EHBBC si IBC
Eh! Cu ala sa tot lucrezi
Acum depinde de ceea ce iti doresti tu. Daca vrei pt placerea ochiului tau, ia ceea ce iti place ochiometric. Daca vrei pt vanzare in piata (pur exemplu) ia ceea ce cauta piata (de regula cat mai mare, cat mai rosu si cat mai ieftin ). Insa daca vrei sa lucrezi cu pesti ai caror urmasi sa fie demni de un concurs international, cauta pesti care sa fie cat mai aproape de descrierile pe care le gasesti pe la sectiunile dedicate din acest forum.
snakefishmike scrie:
Insa daca vrei sa lucrezi cu pesti ai caror urmasi sa fie demni de un concurs international, cauta pesti care sa fie cat mai aproape de descrierile pe care le gasesti pe la sectiunile dedicate din acest forum.