Black HM male x Blue Marble VT Female

The techniques of reproduction Betta splendens
pogodyci
Newbie
Newbie

Se pare ca au depus ieri , sa vedem ce iese , nam nici cea mai mica idee la ce sa ma astept . Pareri Idei ??
snakefishmike
Administrator
Administrator

Forma sau culoare?
Membru IBC
pogodyci
Newbie
Newbie

Sincer amandoua , nu sunt sigur daca HM e gena dominanta sau nu , si nici de culoare nu am nici o idee .
snakefishmike
Administrator
Administrator

Pe forma nu mare lucru, dupa cum ti-am explicat intr-un alt topic. Mare parte vor fii mult spre VT. E cea ma dominanta gena.
Pe culoare ... e oarecum greu de spus intrucat nu prea avem date concrete. Acel blue poate fi metalic sau nonmetalic. In functie de asta putem sa ne dam cu parerea. Cum la fel si negrul este de mai multe feluri. Oricum combinatiile posibile sunt intre aceste 2 culori. Poti obtine, acum in F1, black, black orchid, black lace , nu-i exclus nici melano black (desi n-as miza pe asta) , steel blue, blue lace etc. Variatiile sunt destul de multe si repet sunt in functie de paternul cat mai exact al parintilor, cat si de mostenirea genetica a acestora. In plus, aproape toti vor deveni purtatori ai genei marble.
Baga totusi niste poze.
Membru IBC
pogodyci
Newbie
Newbie

Deci toates bune , mam speriat deoarece a ramas doar un sfert din cuibul de spuma dar totusi e plin de pui , masculul pare sa faca treaba buna cu adunarea lor , ce pot sa spun ma asteptam la ceva mai mare , sunt asa mici ca numi dadusem seama ce sunt primele minute :) , sper si de acum toate sa mearga bine , cat despre poze nu am xu ce sa le fac , deacea intrebam despre e aparate folositi voi , trebuie sa cumpar una zilele astea . O sa va tin la curent .
pogodyci
Newbie
Newbie

Habar nam cati pui au ramas dar nu foarte multi da nici morti nam vazut , am cumparat o cultura de vinegar eels si micro viermi si white worms , se pare ca merg bine astia ce ii am , masculul na vrut sa manace deloc pana acuma si am o a doua pereche care chiar acuma se imbratisaza .
snakefishmike
Administrator
Administrator

Bafta cu ei.
Nu te mai chnuii sa hranesti masculul, pt ca va refuza hrana aproape o saptamana daca sta langa pui.
Membru IBC
pogodyci
Newbie
Newbie

Masculul e afara in alt was nu chiar langa pui , despre perechea cealalta am scos femele a depus repede , nu imi dau seama cum sa numesc masculul e negru baltat plakat , jumatate alb jumatate negru , femela Albastru VT , trebuie sa imi fac un stoc de femele Dragon . Voi ce parere aveti de linia butterfly ??? am pus mana pe un mascul desi mananca doar artemia congelata sper in curand sa ill pun la depus :) .

Multumesc
snakefishmike
Administrator
Administrator

Butterfly  nu-i o "gena" 100 % stabila, ca de altfel mai toate "genele" care privesc paternul coloristic.
Membru IBC
Scrie răspuns