De acum incepe distractia...

The place to log your spawns in order to share them with other members.
maha0260
Newbie
Newbie

Nu am avut aparatul foto sa fac poze inainte de depunere si in timpul depunerii dar stie toata lumea ce si cum. Partea asta de conditionare si pregatire pentru depus si depusul propriuzis mi se pare usor, de acum incep problemele.
Masculul...
Imagine

Femela -Nu e ceva deosebit dar nu aveam alta si vroiam sa incerc sa vedem ce iese. (scuze de poza dar nu am reusit sa fac alta mai buna)
Imagine

Si puiutii, au aproximativ 1 zi  :)
Imagine

Imagine

Imagine

Astept pareri si eventuale sfaturi despre hranire.
livulik
Administrator
Administrator

Felicitari!

sa ne tii la curent cu evolutia lor (chiar si cu poze!)
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
milenium
Sr. Member
Sr. Member

sa-ti traiasca  ;D
de acum incepe show-ul  ;D
maha0260
Newbie
Newbie

Mie imi spui.....
Pana in faza asta sa eclozeze puii am mai ajuns de 2 ori. De acu sa vedem.
Acum mi-am cumparat o lampa pentru acvariu ca de 2 nopti am dormit cu lumina aprinsa ca nu aveam chiar nimic sa fie o lumina cat de cat pentru mascul. Apropo dupa ce inoapta puii si orizontal si o sa scot masculul mai e nevoie de lumina si noaptea?? ca acum tre sa las ca tot cad din cuib si masulul face ture non stop:P
milenium
Sr. Member
Sr. Member

eu lumina o las mereu ( un bec de 9W )
maha0260
Newbie
Newbie

Exact atat are si lampa pe care am luat-o...:) Un neon de 9 W. Ce bine l-am nimerit!! :)
milenium
Sr. Member
Sr. Member

e buna  ;D
maha0260
Newbie
Newbie

Puii au aproape o saptamana...in 24.02 au aparut.
In ziua cand au eclozat, mi se pareau foarte multi, aproximativ 100 zic eu, poate chiar mai multi. (am numarat un "buchet" de pui de pe geam si eram cam 50 si mai erau cam 2 gramezi de genu in alta parte a acvariului) Acum la aproape o saptamana mi se par mult mai putini.....imediat dupa ce am scos masculul mi s-au parut putini dar na...credeam ca a mancat masculul dar m-am convins ca nu, pentru ca am vazut ca avea grija de ei incontinuare, chiar daca multi inotau si orizontal pe cei de pe jos ii ridica in spuma.
Dupa ce au eclozat si am scos masculul le-am dat galbenus de ou.Cam 3 zile le-am dat numa galbenus de ou si azi am inceput sa le dau infuzori(am facut rost de o cultura).
Observ cativa destul de activi dar majoritatea stau grupati ascunsi. Maine e a 6-a zi si vreau sa schimb putina apa.E foarte mare mizerie pe jos, nu prea inteleg de unde dar am zis sa mai aspir putin.
Poate puteti sa imi spuneti unde au "disparut" multi dintre pui, de mancat nu i-a mancat masculul...de murit nu au murit ca ii vedeam pe jos...acum sa vedem cum evolueaza, o sa incerc sa va tin la curent.
Din pacate nu am reusit sa le fac poze..sunt foarte mici si nu mai stau lipiti de geam si nu am reusit sa focalizez cu aparatul pe care il aveam o sa incerc cu altul.
Ultima oară modificat 01 Mar 2011 21:59 de către maha0260, modificat 1 dată în total.
livulik
Administrator
Administrator

traiesc multi mai putini decat eclozeaza...din pacate! la dimensiunile lor pur si simplu "dispar" la scurt timp dupa moarte, d'aia nu-i gasesti morti!
dar mai este un "aspect" bun: se zice ca la puii de "o saptamana", ca sa afli numarul real, numarul rezultat din numararea lor il inmultesti cu 2  ;)
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
maha0260
Newbie
Newbie

Aha....Nu e rau:)
Ce credeti e vreo problema daca schimb putina apa maine ?? Am cititi prin forum ca abia dupa cam 10 zile e recomandat(de unii) dat chiar e mizerie mare jos, nu inteleg de unde!!! de cand am pus perechea la depus nu am mai hranit nici masculul nici femela. Masculul saracu si cat a avut grija de pui nu a primit nimic de mancare....da si-a revenit deja.
Sau sa completez putin in acvariu??? Am inca coloana de apa de 10-15 cm.
livulik
Administrator
Administrator

poti aspira usor (daca poti fara sa tragi pui, eu nu pot) si pui apa curata (aceeasi temperatura si debit f f f mic)
member of EHBBC si IBC
maha0260
Newbie
Newbie

Am vazut ca au mai murit cativa pui...cei care traiesc sunt marisori...nu mai am aparatul acum sa fac niste poze dar o sa fac in curand.
Nu mai vad foarte multi prin acvariu, am vazut ca sunt putini cei care se plimba, majoritatea stau la suprafata apei si cat mai ascunsi. Dar cred ca mai sunt cativa. Din banuielile mele ponta a fost una mica de la inceput, pentru ca femela era la prima depunere cu siguranta...
Intrebarea mea este daca pot sa ii mut in alt bazin...Putin mai mic dar de plastic cu incalzitor, deoarece as vrea sa mai pun odata perechea la depus dar nu am cum decat in acelasi bazin...in cel de plastic nu prea e ok...e cam mic si nu am loc sa il pun tot pe birou. Ce ziceti daca mut apa dintr-un bazi nin altul si pestii e vreo problema??Daca se pastraza temperatura?? (cum o sa mut toti pestii inca nu stiu dar ma gandesc da nu e greu sa ii aspir pe cei de jos si e cei de sus ii iau odata cu apa...)
Scrie răspuns