Salutare la toata lumea!
Deci ma-m hotarat sa incerc sa cresc si eu un betta si as vrea sa va intreb cam ce plante easy as putea sa folosesc in acvariu,pt ca fara ceva verdeata parca ar arata cam banal.Tin sa mentionez ca acvariul are dimensiunile 50Lx28lx30h,si substrat,lumina,etc urmeaza sa cumpar dupa ce o sa ma hotarasc exact ce plante o sa folosesc.Deasemenea cred ca o sa pun in acvariu si 2 sanitari.si eventual ceva melci de substrat.
Asadar ce ma sfatuiti?
Va multumesc
Pregatire acvariu betta
- true_fan_66
- Newbie
Si eu am un Betta de curand si momentan are doar cateva plante artificiale pentru ca nu m-am hotarat inca ce sa-i iau. Am auzit ca o planta flame moss ar fi buna, dar nu stiu de unde sa o iau pentru ca se gaseste cam rar. I also have a Betta not for a long time and, for now, he only has a couple of artificial plants because I haven't decided what to get him. I heard that a flame moss would be good but I don't know where to buy it because it's kind of rare.
- true_fan_66
- Newbie
Momentan le foloseste sa doarma pe ele. O sa le schimb cu unele naturale cand ii iau noul acvariu. In asta nu ar sta deloc bine, fiind rotund.
- true_fan_66
- Newbie
Am inteles. Nu stiam ca dauneaza apei. O sa le schimb maine cu unele naturale, ca tot am drum la un pet-shop de la Universitate si au o gramada de produse la acvaristica. ;)
- CataOlo
- Global Moderator
No ca numai acum am dat de topic-l acesta ...
Plantele artificiale mai au un minus - risti sa iti gasesti pestisorul cu "voalul" rupt si nu stii de ce! Ei bine, de la plante! "Trust me - 'been there, done that! " ;)
The artificial plants have another downside - there's a chance you find your fish with his "veil" torn, and you will have no ideea why ! It's the artificial plans that can do that! "Trust me - 'been there, done that! " ;)
Plantele artificiale mai au un minus - risti sa iti gasesti pestisorul cu "voalul" rupt si nu stii de ce! Ei bine, de la plante! "Trust me - 'been there, done that! " ;)
The artificial plants have another downside - there's a chance you find your fish with his "veil" torn, and you will have no ideea why ! It's the artificial plans that can do that! "Trust me - 'been there, done that! " ;)
Alergie la prostie ...
_______
Allergy to stupidity ...
_______
Allergy to stupidity ...
Daca tot e vorba de aripioare rupte, la betanul meu am observat atunci cand i s-a rupt coada ca nu numai ca i s-a vindecat super rapid, dar i s-a si marit, zic eu, semnificativ. In 2 zile nici nu se mai vedea ruptura si coada era mai lata.
- true_fan_66
- Newbie
De ce spune toata lumea ca plantele artificiale sunt toxice? Am citit pe ele si scrie ca sunt din plastic non-toxic.
Why is everyone saying that artificial plants are toxic? It's written on them that are non-toxic.
Why is everyone saying that artificial plants are toxic? It's written on them that are non-toxic.
asa este, plantele de plastic facute pt. acvariu nu sunt toxice...
problema este ca nu aduc niciun fel de beneficiu climatului in care sta pestele! cele naturale aduc unele beneficii consumand N din apa!
iar ul alt aspect este cel legat de duritatea celor din plastic, care poate rani pestele uneori!
L.E. cei ce vor cateva plante naturale pentru acvariul de betta si nu au de unde face rost luati legatura pe pm cu mine sau cu mihai(@snake) si cateva plantute se gasesc ;)
problema este ca nu aduc niciun fel de beneficiu climatului in care sta pestele! cele naturale aduc unele beneficii consumand N din apa!
iar ul alt aspect este cel legat de duritatea celor din plastic, care poate rani pestele uneori!
L.E. cei ce vor cateva plante naturale pentru acvariul de betta si nu au de unde face rost luati legatura pe pm cu mine sau cu mihai(@snake) si cateva plantute se gasesc ;)
Ultima oară modificat 28 Sep 2010 16:13 de către livulik, modificat 1 dată în total.
- CataOlo
- Global Moderator
Pun si eu ceva ceratopteris la bataie in afacerea asta! Si un pic de Christmas moss, si cateva fire dintr-o planta rosiatica, easy (nu stiu cum se numeste)
Alergie la prostie ...
_______
Allergy to stupidity ...
_______
Allergy to stupidity ...