Plante

Everything about Betta splendens which does not fit the other topics within this section.
maha0260
Newbie
Newbie

Am o problema..... :(
Nu mai am nici o planta de suprafata si nu am gasit nicaieri in tot Brasovu!!! Incredibil...Ce plante imi recomandati pentru acvariu de reproducere si eventual ce plante sa pun in acvariile in care tin masculii/femelele? Banuiesc ca trebuie plante care au nevoie de putina lumina si care sa reziste fara substrat...
Multumesc.
Ed
Jr. Member
Jr. Member

Pentru reproducere cam orice planta care e rezistent si ieftina e buna. Incearca cu plante care se dezvolta pe lungime in sus,coloana de apa fiind de maxim 15 cm ajung si la suprafata. Pana la urma ideea de baza e sa aiba femela unde sa se ascunda. In acvariile unde stau pestii maturi separati nu trebuie plante neaparat.
livulik
Administrator
Administrator

cum ti-a spus si Ed, in cutiile/bazinele in care stau separati nu este necesar sa ai plante iar in cel de depunere orice planta care poate reprezenta o ascunzatoare pt. femela! la fel de bine poti folosi bucati de nuca de cocos sau ghiveci mic ceramic!
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
maha0260
Newbie
Newbie

Ca sa nu mai deschid un alt topic o s scriu tot aici...
Am vazut ca liviuk are in acvariile sau cutiile in care tine pestii niste frunze, banuiesc ca e vorba despre frunze de migdal. Nu am cerceta insa nu cred ca e posibil sa gasim in Romania frunze din astea....
Am gasit pe un site urmatorul produs, la testat cineva e bun de ceva, merita sau e doar "praf in ochi"?
http://www.aqua-pets.ro/ocean-nutrition ... -3733.html

Si apropo de acelasi site.... ce recomandati intre Ocean Nutrition Atison's Betta Food si Ocean Nutrition Betta PRO 

ps. stiu ca mancarea de la Liviuk e cam cea mai buna dar deocamdata nu mai dispun de fonduri oricum cand o sa am ceva buget clar o sa comand de la liviu.
livulik
Administrator
Administrator

da, sunt frunze de migdal indian (ketapang)

legat de mancare si de fonduri: iti pot trimite 1/2kg (daca doresti poate fi impartita 250g de granulatie mica pt. pui si 250g granulatie pt. adulti) si-mi trimiti banii cand dispui de fonduri (peste 1-2 luni)
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
maha0260
Newbie
Newbie

Multumesc pentru oferta liviu da nu imi place sa fac chesti din astea. Peste o luna sper sa imi revin financiar si cand o sa am bani o sa comand.
Da nu mi-ai zis nimik de produsu ala si legat de frunzele de migdal, le ai cumaprat de undeva sau le ai pe toate din transporturile din thailanda??
livulik
Administrator
Administrator

ok, as you wish!  ;)
produsul este bun dar extrem de scump (cel putin pt. mine!) avand in vedere ca mi-ar trebui minim unul pe luna!

pina acum frunzele le-am primit cadou de la crescatorii thailandezi de la care am cumparat pesti, acum am facut o comanda speciala pt. frunze pt. prima oara si astept sa vad finalizarea!
member of EHBBC si IBC
maha0260
Newbie
Newbie

Aha pai poate ne mai ti si pe noi la curent, ca poate ar mai fi doritori si in afara de mine, sincer mar interesa sa am frunze din alea in acvariile cu betta. (am cititi ca cei crescuti cu frunze de migdal se dezvolta mult mai bine si mai ok fata de ceilanti, nu degeaba crescatorii din thailanda au in fiecare recipient macar 1-2 frunze)
Da cat tin frunzele?? nu putrezesc in apa, cat timp poti sa le tin fara sa strice apa??
Ultima oară modificat 02 Feb 2011 14:44 de către maha0260, modificat 1 dată în total.
livulik
Administrator
Administrator

frunze pun doar in bazine de reproducere, pentru ceilalti folosesc ceaiul facut din frunzele alea!

asa este, extractul de IAL este un inhibator pt. dezvoltarea bacteriilor

legat de IAL...o sa va tin la curent dupa finalizarea comenzii!
member of EHBBC si IBC
maha0260
Newbie
Newbie

Ok eu unul abia astept vesti.
Multumesc...
Ultima oară modificat 02 Feb 2011 15:25 de către maha0260, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns