Buna. Sunt Camelia, am 21 de ani jumate' si sunt pasionata de acvaristica :D
Au inceput sa imi placa foarte mult acvariile nano, plantate si cu un betta inauntru domnind peste intreg acvariul. Am in plan achizitionarea unul astfel de acvariu. Nu-mi pot scoate din minte unele exemplare de betta pe care le-am vazut pe aici.
Saptamana viitoare o sa imi comand niste geamuri, o sa ma gandesc atenta la dimensiunile pe care le va avea acvariul.
Pot sa spun ca acest acvariu o sa fie o provocare pentru mine, intrucat este primul acvariu mic pe care mi-l fac, sa nu mai spun ca am avut numai pesti care nu au necesitat lumina pretentioasa sau alte plante inafara de vallisneria si anubias nana : ))
Sunt sigura ca o sa gasesc pe aici toate informatiile de care am nevoie.
Va pup! :-*
Salutare :)
Iti sugerez un nano cube e haios si e echipat , nu cred ca e foarte scump daca doresti detalii de unde sa achizitionezi unul te ajut cu cea mai mare placere !
Multumesc frumos, insa am un loc foarte mic in care intra bazinul, sa nu mai zic ca singurul bazin mic care imi placea costa cam 350 lei. Asa ca pana la urma am apeliat la un prieten. I-am dat dimensiunile, acum urmand sa alerg dupa hardware. Lampile am vazut ca sunt destul de scumpe...dar am gasit o lampa perfecta la tata la birou : )) se si poate lipi de geam, asa ca nu am stat deloc pe ganduri si in a doua secunda am iesit cu ea pe usa .
Voi revenii cu detalii.
PS1: abia astept!
PS2: Va multumesc pentru primirea calduroasa si ajutor! :-*
Voi revenii cu detalii.
PS1: abia astept!
PS2: Va multumesc pentru primirea calduroasa si ajutor! :-*
-
- Administrator
Pana la urma te-ai gandit la capacitatea acvariului ?
Ca poate "bricolam" si un capac pentru el.. ;)
Ca poate "bricolam" si un capac pentru el.. ;)
-
- Administrator
S-a gindit
Membru IBC
Daca poate sa imi puna si lumina ( groaza mea ) merg pe mana lui. Daca nu, raman la un capac de sticla cu lampa deasupra(cum am mai vazut la cate unii).
Acum, am cateva interbari pe care prefer sa le pun acum, inainte de a face comanda.
Acvariu: L - 30; l - 25; h - 20.
Filtrul va fi un Hailea SL 106
Pentru plante m-am gandit la substrat Manado, Easy Carbo (pana descifrez hieroglifele de la cum se face o bomba home made =)) ) si as mai baga un fertilizant lichid dar nu stiu de care.
Asa cum ma gandisem eu initial, lampa va avea un bec Osram de 16w (cred) :D
Plante: pentru inceput java moss, blyxa japonica (sper sa traiasca fara co2), glossostigma elatinoides (sper) si echinodorus tenellus.
La substrat 90% aleg Manado, desi ma bate gandul sa iau Dupla, insa aici am vazut ca parerile sunt cam impartite (cum ca e prea usor, ies repede plantele din el, nu da randament total... etc). Pe manado inca il studiez.
Oricum as merge pe JBL, mi-e mai la indemana.
Acum, am cateva interbari pe care prefer sa le pun acum, inainte de a face comanda.
Acvariu: L - 30; l - 25; h - 20.
Filtrul va fi un Hailea SL 106
Pentru plante m-am gandit la substrat Manado, Easy Carbo (pana descifrez hieroglifele de la cum se face o bomba home made =)) ) si as mai baga un fertilizant lichid dar nu stiu de care.
Asa cum ma gandisem eu initial, lampa va avea un bec Osram de 16w (cred) :D
Plante: pentru inceput java moss, blyxa japonica (sper sa traiasca fara co2), glossostigma elatinoides (sper) si echinodorus tenellus.
La substrat 90% aleg Manado, desi ma bate gandul sa iau Dupla, insa aici am vazut ca parerile sunt cam impartite (cum ca e prea usor, ies repede plantele din el, nu da randament total... etc). Pe manado inca il studiez.
Oricum as merge pe JBL, mi-e mai la indemana.
Ultima oară modificat 22 Apr 2010 15:30 de către Decamio, modificat 1 dată în total.
-
- Administrator
Lumina: 16W nu par multi daca ii calculezi dupa raportul W/L... Dar daca ne uitam la numarul de lumeni, se schimba datele problemei.. De exemplu, un bec Philips de 14W 865 are 760 lumeni. Asta, raportat la acvariul tau (15L) obtinem cca. 50 lumeni / L (calculat la capacitatea bruta a acvariului). Ceea ce e cam mult. Deci NEAPARAT CO2... Chiar si de la bomba cu drojdie ;).
Filtrul este OK si chiar ieftin
Substratul... Manado este doar un sol inert, trebuie sa mai pui ceva si pe sub el. Eu am pus Florapol.
Filtrul este OK si chiar ieftin
Substratul... Manado este doar un sol inert, trebuie sa mai pui ceva si pe sub el. Eu am pus Florapol.
-
- Administrator
AquaBasis este un florapol amestecat cu nisip/pietris fin... Cum ele au o culoare diferita fata de Manado, eu zic sa mergi pe Florapol ;). Inca o chestie legata de asta, JBL a lansat de curand linia de fertilizare pentru Nano acvarii. Aici gasim :
- Nano Florapol (65g, suficient pentru un acvariu de 40L)
- NanoFerropol24 Moos (N, P ,K, Fe & Trace Elements)
- NanoFerropol24 (Fe, K & Trace Elements)
Deocamdata nu se gaseste decat la anumite magazine online. In Hornbach sau alte petshopuri nu le-am vazut.
LE: Despre capac vorbim in particular ;)
- Nano Florapol (65g, suficient pentru un acvariu de 40L)
- NanoFerropol24 Moos (N, P ,K, Fe & Trace Elements)
- NanoFerropol24 (Fe, K & Trace Elements)
Deocamdata nu se gaseste decat la anumite magazine online. In Hornbach sau alte petshopuri nu le-am vazut.
LE: Despre capac vorbim in particular ;)
Ultima oară modificat 22 Apr 2010 19:41 de către Alt_Razvan, modificat 1 dată în total.