Sunt Septi din Brasov. Ma ocup cu pestii de aproape 32 de ani. In anii astia am avut betta de mai multe ori de cand eram un tanc de 5-6 ani si mai apoi cand am fost mai mare am incercat iarasi chiar i-am inmultit de vre-o 2-3 ori cand aveam vre-o 20 de ani dar nu am reusit sa duc seriile de pui deaca pana la dimensiunea unui pui de guppy. Sa nu credeti ca am avut sincope am crescut si alti pesti cum sunt: guppy, xifo, platy, moly, zebre, conconius, rasbora, cardinali, neoni, scalari, gurami, ancistrus, ramirezi si lista poate continua. acum un an jumatate m-a lovit iar microbul cu betta asa ca am achizitionat 5 bucati 3 masculi (2 in regula si unul sfrijit dar double tail) si 2 femele. Oricum una din femele a murit la scurt timp dupa ce am adus-o acasa asa ca a ramas o femela si cei trei masculi. Toti aratau a veil tail asa ca nu mi-am facut mari sperante am zis doar sa incerc reproducerea. Surpriza a fost ca mi-a si reusit si am crescaut o serie buna de pui care se pare ca avea gene de crown. Sa nu o mai lungesc dar la a trei-a generatie am cativa masculi de Crown si o gramada de femele Crown. Acum am inceput inmultirile la a 4 generatie si am introdus si un mascul nou de crown. La prima generatie a masculului double tail cu femela initiala mi-au iesit si pui Double tail ceea ce dovedeste ca femela era si ea purtatoare a genei. Intre timp am introdus si un HalfSun in crescatorie si am obtinut cativa SuperDelta din care am oprit doi.
Cam asta sunt eu si pe langa Betta mai cresc si Discus, Ancistrus, Ramirezi, Scalari, Coridoras, etc (lista poate sa mai continue si cu alti pesti pe viitor)
sa ma prezint si eu
bine ai venit si sa fii sigur ca ne bucuram sa avem printre noi pe cineva cu asa experienta! ;)
you're welcome and we need to share with us your experience!
Toate cele bune!
you're welcome and we need to share with us your experience!
Toate cele bune!
-
- Administrator
Well ...
Wellcome in the jungle
We are glad to have you with us !
Wellcome in the jungle

We are glad to have you with us !
Membru IBC