MK20130118 SDCT blue M+F

The place to log your spawns in order to share them with other members.
MrKuka
Hero Member
Hero Member

Salutare,
Doresc sa va aduc la cunostiinta ca mi-a iesit o ponta din o pereche (nu sunt sieblings) de SDCT albastrii. Masc cred ca e steel blue, iar femela royal blue.

Femele este a lui cosmake, iar masculul e luat din piata, adus de la un crescator din Ungaria.

Metoda folosita:
acvariu de 15L 40x10x20, apa de la retea (pusa in aceiasi timp cu pestii), netratata, fara frunze sau alte lucruri, temperatura 26grade, pusi seara amandoi impreuna (nu sunt izolati , desi asa sunt in poze, dar nu am avut alte poze cu femela).

Prima zi seara i-am pus impreuna
A doua zi au facut cuibul
A treia zi au depus
A patra zi am scos femela
A cincea zi masculul, inainte de inotul vertical.. ca sa nu rsic sa-i manance.

Cred ca sunt cam 100-150 de pui... e plin acvariul...

Pozele:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Loged out. Have a nice day.
cosmake
Sr. Member
Sr. Member

Femela este a ta, a fost a mea mai demult  ;D
Felicitari si sa-ti traiasca
Stiu ca sint acvarist prost , dar cind ma uit pe net prind curaj
livulik
Administrator
Administrator

Felicitari!
destui pui ca sa ai de unde alege!

o sa ai pui din toate nuantele de albastru, probabil in combinatie cu rosu (red-washes)
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
MrKuka
Hero Member
Hero Member

Sa vedem...

Eu personal nu sunt multumit de forma mascului, in special raportul de "webing".  Masculul este cel din poza unde e singur.. cel impreuna cu femela este tot de la cosmake, dar a fost extrem de agresiv cu femela la depunere si nu a iesit nimica.

Aceasta ponta este de back-up in cazul in care masculul pe care-l prefer, cel din poza unde este femela, care am sa-l folosesc la urmatoarea ponta, iar femela nu o sa scape...

Oricum, mersi cosmake.. eu tot incerc sa returnez favorul...
liviu
Jr. Member
Jr. Member

felicitari radu . sunt frumosi si masculul si femela .
MrKuka
Hero Member
Hero Member

Am postat la spawn log, ca sa arat ca betta se pot reproduce in mai multe conditii atata timp cat pestii au caracterul, starea de sanatate si varsta adecvata.

Nu este un model ca asa trebuie.... si altfel nu merge... + i-am aruncat impreuna in acvariu, iar masculul a facut unul din cele mai mari cuiburi de spuma pe care le-am vazut, inainte sa depuna femele icrele.

Izolarea mascul de femela, indiferet  care e in sticla si care afara se face doar cu scopul testarii compatibilitatii perechii si daca se accepta.

Cred ca acest procedeu trebuie facut daca este o pereche noua, in cazul unei cu care au mai fost depuneri, cred ca nu este neaparat indicat.
snakefishmike
Administrator
Administrator

Nu exista "modele" consacrate si 100% sigure de reusita pt reproducerea betta. Uite, eu de exemplu, o fac cum am chef. Ori urmez reteta lui Atison, in care pestii se arunca in bazin si se lasa sa-si faca de cap, ori urmez reteta europeana (sa-i spunem) , in care tin femela saparata .. bla-bla mai departe sti tu  :D
Membru IBC
livulik
Administrator
Administrator

Așa este, nu există DOAR O METODĂ! cea mai interesantă e cea când introduci ambii genitori și-i mai scoți după 2 luni...rămân in urmă 2-3 generații de pui, nu foarte numeroși dar cu siguranță cei mai sănătoși! Și dacă ai selecționat bine genitorii ...rezultatele sunt f bune! Testat de mine cu o pereche de Black Traditional PK
Condiții obligatorii: bazin mai mărișor (eu am avut o cutie de polistiren 65x50), plante multe (eu acolo aruncam tot surplusul de plante) si vreo 2 sferturi de nuci de cocos pt ascunzători. Mancare: câțiva tubifex pt cei mari si artemia pt pui. Atât! Și cu zgârcenie!
I-am scos părintii după vreo 2 luni mai mult de curiozitate să văd puii! Genitorii erau într-o formă fizică F F bună, femela deloc ciufulită...

Sent from my P5 using Tapatalk 2
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
livulik
Administrator
Administrator

Așa este, nu există DOAR O METODĂ! cea mai interesantă e cea când introduci ambii genitori și-i mai scoți după 2 luni...rămân in urmă 2-3 generații de pui, nu foarte numeroși dar cu siguranță cei mai sănătoși! Și dacă ai selecționat bine genitorii ...rezultatele sunt f bune! Testat de mine cu o pereche de Black Traditional PK
Condiții obligatorii: bazin mai mărișor (eu am avut o cutie de polistiren 65x50), plante multe (eu acolo aruncam tot surplusul de plante) si vreo 2 sferturi de nuci de cocos pt ascunzători. Mancare: câțiva tubifex pt cei mari si artemia pt pui. Atât! Și cu zgârcenie!
I-am scos părintii după vreo 2 luni mai mult de curiozitate să văd puii! Genitorii erau într-o formă fizică F F bună, femela deloc ciufulită...

Sent from my P5 using Tapatalk 2
member of EHBBC si IBC
Scrie răspuns