Cu ajutorul și îndrumarea prietenului meu alnorpm, am hotărât sa încercam reproducerea a unei perechi de Betta Lavander (cred eu ca asta sunt):
Istorie:
1) Într-un recipient de 10L, apa de la robinet (Ph- ~7,6, Duritate 14) am pus la "macerat" o frunza migdal (catappa) pentru 4 zile (Luni 14.01.13 pana Joi seara 17.01.2013). Frunza a avut scop, sa crească aciditatea, în concluzie să scadă PH-ul, undeva la 6.8.
2) Joi seara am pus apa într-un acvariu de 40x20x25, cu capac sticla, 2/3 apa de la punctul 1 si 1/3 de apa de osmoza, pentru a reduce duritatea, estimativ pe la 9.5 grade. Am adăugat și plante, gen Riccia fluitanis. Temperatura de 27grade. Coloana apa 15cm.
3) Vineri (18.01.2013) dimineața, am pus perechea în bazin, cu masculul izolat într-un PET tăiat, iar femela libera.
4) Vineri după masa, la ora 17:00, femela a prezentat interes și i-au apărut dungile clasice. Am eliberat femela.
5) Ziua următoare, sâmbătă, de dimineața până la ora 12:00 masculul a construit cuibul.
6) În aceiași zi, la ora 13:00 a început dansul, iar femela a început expulzarea icrelor

7) Puii au ecloza începând de Luni (21.01,13) dimineața.
PS: Cred ca perechea este la prima ponta.
Cu astea fiind spuse, hai sa facem prezentările:
EL

Ea

Ei doi

În acţiune:

Rezultatul: (Primii alvieni, prima lor zi)