Reckless Betta Spawning

The place to log your spawns in order to share them with other members.
Scrie răspuns
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Cred ca blondul a mancat detergent.

Imagine

Ponta lui blondul, B1, in varsta de 1 zi. O poza buna de poster. :)

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Dimineata l-am lasat in treaba lui cu o hoarda de pui.

Imagine

Cand m-am intors acasa, puii era neglijati, de capul lor. Dansul ia-l de unde nu-i. L-am cautat prin bazin. L-am gasit sub cuib. Sub un alt cuib. In bazinul de 80 cm lungime, isi facuse inca un cuib pe diagonala, pe latura opusa.

In poza e cuibul cel nou, gros si frumos cu masculul dedesupt. In in zare se vede cuibul cu pui, uitat in fundul curtii.

Imagine

Stanga jos, cuibul cu pui. Dreapta sus, cuib nou nout.
Imagine

Mie nu mi-a fi dat prin cap meu de om ceea ce i-a trecut lui prin capul de betta. Ce naiba mai face cu inca un cuib? L-am urmarit sa vad daca mananca pui, ca sa-si energizeze eforturile de constructor. Aparent, mai da o raita din cand in cand la cuibul cel vechi si agita puii. L-am prins cu un pui in gura pe care nu-l mai scuipa inapoi. A inotat o vreme brambura, dupa care s-a dus glont la cuibul cel nou. L-a pus acolo. Singur in cuibul gol. Probabil i-a facut cuibului o proba. :)

Recapitulam: blond este, case are, iar diseara o sa imi dea o poala de pui spre adoptie. Astuia i se ptriveste numele de Iohannis. :)
roberteu99
Newbie
Newbie

Atunci de astazi Iohannis sa Ii ramana numele.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Amin. :)

A reusit sa o prinda fii-mea nemiscata la poza. Se vede clar problema pe care o are la gura.

Imagine

Alta mamica, nevasta lui Iohannis. Carmen, fiica blanarului. :) Arata bine, sanatoasa, mica, bine proportionata si decolorata, probabil era stresata la sedinta foto.

Imagine

Cea alba. Nenumarate probleme. Inotatoare jerpelite de la harjoana. Pectorala stanga destramata si foarte umflata la baza. O foloseste mai economicos cand inoata. Dar cea mai mare problema, pe zi ce trece, tot mai umflata.

Imagine

Lolek si Bolek. Mereu impreuna. Iesiti din ou prin luna martie. Desi inoata adeseori in tandem, pur si simplu nu se baga in seama.

Imagine

Fratele lui Alfa, pe nume Beta. Ratusca cea urata. :)

Imagine

El are un nou partener de joaca. Crowntail cu o tentativa de butterfly. Galben, albastru si rosu, made in Romania, saorma cu de toate.

Imagine

Coada lui Delta, restul pestelui nu se vede. I-a crescut ca o matura.

Imagine

Casa puilor lui Alfa.

Imagine

Arata bine. Nu la fel de bine arata casa puilor lui Iohannis. Inca din prima zi de cand inoata, in ciuda faptului ca stau in ditamai copaia, am reusit sa le fac apa varza. E tulburata. Le-am schimbat-o degeaba. Inca o observatie. A1, plozii lui Alfa, sunt negriciosi. Ii vad usor cand ii mai aspir din greseala in ligheanul alb. B1, progeniturile lui Iohannis, mi se pare neobisnuiti de albe. Nu transparenti, culoarea e opaca. Pe astia ii vad cel mai bine cand trec prin dreptul filtrului gri inchis. Se vede gena lor de la o varsta atat de frageda?
roberteu99
Newbie
Newbie

Deci din cate se vede va veti ocupa numai de pesti pentru piata.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Am doua probleme. Nu stiu de unde sa iau pestii si nu stiu unde sa-i dau. In ambele sensuri se intrevede piata. Planul e ca din cele doua serii de pui sa selectionez cateva exemplare decente si de acolo sa-mi croiesc drum. Cand alevinii voi fi mari, cele doua perechi de juveni plakat, deci mai cu sange albastru, vor fi maturi. Tine cont ca nu sunt nici extraordinar de priceput si nici nu am ochiul format. Asadar, daca si aia sunt iarasi pesti de piata, pune-ma la curent. Totodata, nu te sfii sa-mi spui pe unde pot gasi exemplare de concurs. Nu m-ar deranja o pereche. Vine totul de-a gata. Nu mai experimentez ca bezmeticul, ci ma transform in simplu inmultior. Dar cu pesti salon.

Edit: inca ceva. Cand tu inca nu te nascusei, eu citeam in carti de acvaristica redegiste despre standardele pentru concurs. Ceea ce tu numesti acum pesti de piata, altii mai batrani s-ar putea sa-i considere pesti retro.  ;D Spun asta fara rautate. Noapte buna.
Ultima oară modificat 12 Iun 2015 00:48 de către dcg, modificat 1 dată în total.
roberteu99
Newbie
Newbie

Pai primul de la care ar trebui sa cautai pesti de show este snakefishmike.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Recapitulare.

Tatal, odihneasca-se in pace.
Imagine

Mama, fie-i tarana usoara.
Imagine

Rezultatul (fiul).
Imagine

Fiul se combina cu ea.
Imagine
snakefishmike scrie: Sunt curios ce va iesi  :victory:
Au iesit surprize-surprize.  :o
dcg
Sr. Member
Sr. Member

dcg scrie:Au iesit surprize-surprize.  :o
Nasul mic a cinstit masa cu o gena recesiva. Dar cine ar fi banuit ce se ascunde sub capota lui Alfa?  :D Rezultatul: betta double tail.

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Cel mai iubit peste al meu.

Imagine

Puii lui in varsta de 15 zile.

Imagine

Nu stau la poze deloc.

Imagine

Iohannis.

Imagine

Legiunea lui. Varsta: 10 zile.

Imagine

Poza de grup.

Imagine
snakefishmike
Administrator
Administrator

Nu-l mai ridica in slavi pe Alfa, ca gena de DT e de la mama puilor  :d030:
Membru IBC
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Nu-l ridic pe Alfa in slavi sau pe nicaieri. El prefera sa stea in apa. :) Mami clar are gena.  Dar, din ce am studiat pe net, dupa ce m-am speriat de aratarile din acvariu, gena DT e recesiva. Adica degeaba vine mireasa cu gena in lada de zestre dar nu e prezenta si la mascul. Teoretic, din doi parteneri DT geno => 25% DT manifest + 50% DT geno + 25% care pierd gena pe drum. Tu ce stii din experienta? Dar, mai important, te rog sa fii atent la urmatorul post. Nu am nevoie de sugestie tratament, ma indoiesc ca exista, dar as vrea un sfat tactic. Tu cum ai proceda daca ai fi in locul meu?
Ultima oară modificat 18 Iun 2015 23:42 de către dcg, modificat 1 dată în total.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Ma confrunt cu o boala in acvariul femelelor. Estimez ca in cel mult o luna acvariul asta va fi pustiu, timp in care va oferi sectacolul lugubru al pestilor suferind indelung si murind neajutorati, rand pe rand. Am experienta de acum cateva luni, cand odata molipsiti de aceeasi boala, la adulti mortalitatea a fost de 100%. Atunci am incercat aproape tot. I-am chinuit degeaba. Acum o sa le aspir zilnic excrementele completand cu apa si o sa ma astept la ce este mai rau. Atunci am crezut ca totul s-a tras de la tubifex. Acum am alta ipoteza. Boala neidentificata a izbucnit in ambele cazuri la introducerea unui peste nou. Din acelasi loc, din acelasi acvariu. Mereu acel peste a fost primul care s-a imbolnavit. Si primul care a murit. Cele cateva zile de carantina au fost inselatoare. Acum e separata si e rau. In poza se poate vedea ceva ce pare a fi rana interna in zona abdomenului.

Imagine

Imagine

Comportament: pestii afectati par a se vampiriza. Se decoloreaza. Devin "sfiosi". Se retrag in locuri umbrite. Sub plante, dupa filtre. Nu se mai hranesc DELOC. Excremente fir de ata. Burta, uneori, se bombeaza. In stadii avansate ale bolii, se observa damage intern. Pe langa cele 15 surori, o sa pierd doua perechi de plakat extended red juvenili + o femela plakat metalica DT geno. Ironia sorti, viata grea la izolare a fost sansa masculilor. Cei sapte baieti sunt bine mersi in custile lor. Asadar nu e de la hrana, ci mai degraba ceva molipsitor. Am separat pana acum 5 femele. Primele afectate si separate, femelele de petshop. Dar, pe masura ce separ, apar alte cazuri. Nu ajung nicaieri. Rog cea mai buna sugestie. Separare toti pestii? Conditiile nu vor fi bune, recipiente de 5 litri, fara filtrare sau incalzire. Sa golesc bazinul mare + dezinfectare + repopulare cu exemplarele plakat, pe care vreau sa le inmultesc in viitor? Cum e mai bine sa procedez? As vrea sa-i salvez macar pe dumnealor, cei mai prietenosi masculi betta, si pe surorile lor.

Imagine
Ultima oară modificat 18 Iun 2015 23:43 de către dcg, modificat 1 dată în total.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Femela din ultimele poze s-a prapadit. Acum nici doua saptamani parea in forma maxima. Depunea.
snakefishmike
Administrator
Administrator

Fa-mi o vizita sa-ti dau o posibila salvare.
Membru IBC
Scrie răspuns