Reckless Betta Spawning

The place to log your spawns in order to share them with other members.
Scrie răspuns
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Rencensamant cu ocazia varstei rotunde de 11 saptamani si 5 zile.

Delta. Anala sfartecata de inamic e mai mica decat dorsala.

Imagine

Beta. Un veiltail cinstit.

Imagine

Alfa. Simply, the best.

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

snakefishmike scrie:
dcg scrie: Cred ca-l cunosti.  :D
Mai bine decat toti cei care i-au trecut pragul :)  :great:
Fii-mea e uluita de acest om. Ea nu pricepe de ce nu ma incalt si-mi iau toiagul sa-i trec pragul ACUM. :) Hai, tati, cand mergem la omuuul alaaa?
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Ce avem noi aici?

Imagine

Dansa. Ca o fantoma.

Imagine

Inca o moaca.

Imagine

Dansul. Delicat ca o petala.

Imagine

Chiar diafan.

Imagine

Daca-l bag la Alfa, se pune ca i-am dat hrana vie?

Imagine
snakefishmike
Administrator
Administrator

dcg scrie: [Fii-mea e uluita de acest om. Ea nu pricepe de ce nu ma incalt si-mi iau toiagul sa-i trec pragul ACUM. :) Hai, tati, cand mergem la omuuul alaaa?
Cand vreti ... cu un telefon inainte. Evident daca nu se va speria, sau ... ului si mai tare datorita restului menajeriei :)
Membru IBC
dcg
Sr. Member
Sr. Member

snakefishmike scrie:datorita restului menajeriei :)
Mike stie deja, mai ales ca avem un prieten pe care chiar asa in chema. In buletin. Un danez, LOL. Fish pot sa-i explic. Dar sa vedem daca-i convine cand afla ce e aia "snake".  :043:
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Trec prin Obor sa cumpar un minifiltru si un incalzitor. Puii sunt acolo. Parca sunt mai putini, dar mi se par foarte micuti si socant de ascutiti. Nu mai au nici o legatura cu fratii lor care au ramas la mine. Il intreb pe vanzator daca aia mari s-au vandut... ii creste pe acasa? Imi spune simplu ca ii hraneste "cat sa ii tina in viata"... Baga o vaicareala ca asa e cu businessul asta. Imi aduc aminte ca cel care i-a numarat cand i-am vandut (ajutorul sau ceva) a raspuns la obiectia mea "si cei mici cresc" cu ceva de genul "s-o crezi tu, ii hraneste o data pe saptamana". M-am intrebat daca asta este o gluma. Acum am aflat si raspunsul. Se pare ca tot culling e, doar ca mai lento.  :banghead:
dcg
Sr. Member
Sr. Member

La hranire au participat si noii veniti, acum instalati in acvariile lor. Femela a imbucat cate ceva. Masculul deloc. A urmarit cateva granule dar nici n-a pus gura pe ele. N-am mancat nici artemia adulta (de)congelata. E apatic. Il mut cu tot cu femeia lui, care are si ea bubele ei,  in alta camera. Asa o sa ii pot observa mai usor.

Imagine

Ea are pectoralele cam franjurate. Are si o eczema sau ceva care flutura pe una dintre ele. Asa am luat-o, ca era singura care venea la set cu masculul, acceptand consecintele. Nu o sa vada alt peste pana cand nu o pun pe picioare (daca pot). Totusi se comporta relativ ok. Ca dovada, a acceptat mancarea. El e apatic rau. Vizual nu observ nimic, afara de faptul ca e piele si os. Nici nu baga femela in seama desi nu are vederea obturata. Isi petrece timpul zacand intr-un colt. Presupun ca dimensiunile dorsalei si caudalei si faptul ca nu si le strange aproape deloc il obliga sa adopte pozitia asta sinistra, de cadavru.

Imagine

Alta problema ar fi ca apa lui pare destul de tulbure. Nici a femelei nu-i grozava. Mai scot un cubulet si-l instalez.

Imagine

Mda. Pe langa surprinzatoarea diferenta de lumina, cred ca e si o problema de apa. Las noul stabiliment sa atinga o temperatura acceptabila si-l mut. Nu mai testez noul incazitor, cum fac de obicei. E setat pe 27C. Ma culc.

Fara motiv, ma trezesc in toiul noptii. Verific ceasul. Ora 5:11. Ma duc snur in camera lor, sa-i verific. Ma chiorasc in termometru. Hopa.

Imagine

El e ok. Doarme.

Imagine

Fac ultimul lucru pe care si-l doreste un om trezit din somn, adica bag mainile in apa. Verific din nou. Pocnitoarea e setata undeva intre 26C si 28C. Sigur acolo nu-i 32C. Ii bag incalzitor testat, ii ridic capacul pe stil crapat, deschid geamul. Cealalta chinezarie o setez pe 22C si o pun in bazinul gol sa vad ce temperatura imi propune pana dimineata.

Peste o ora si ceva ma trezesc, de data asta cu ceasul. Bazinul gol are 28C cu incalzitorul setat la 22C. Neconvingator. Ii hranesc. Le ofer ciclopi congelati. O imbunatatire la mascul. Urmareste mancarea si o baga in bot. Din pacate, o molfaie si o scuipa. Femela procedeaza la fel. Nu mai inghite nici grauntele pe care le acceptase seara trecuta. Insista totusi sa le urmareasca pe fundul bazinului. Nu mai am timp de ei. Vedem ce si cum dupa ce ma intorc de la munca.

Parca am mai vazut culoarea asta pe undeva.

Imagine

Imi infloreste in curte. :)

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

In sfarsit, vine la mancare.

Imagine

Profit de cooperare sa pun burta pe el.

Imagine

O umflu si pe dumneaei.

Imagine

Pe urma le cumpar plante. In acvariul din mijloc pun niste resturi si testez un incalzitor nou. Sper sa nu gasesc termometrul aratand 32 de grade.

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Fetele au varsta de 12 saptamani si 1 zi si arata ca niste femele icroase. Nu prea stau la poza dar incerc.

Imagine

Pana la urma o inghesui pe una care cauta inutil mancare printr-un colt.

Imagine

Ii prezint si pe dumnealor. Se plac, inoata "impreuna".

Imagine

El vrea. Ea se uita.

Imagine

Ar vrea si ea. La blonde nu sunt tratatii cu dungi verticale.

Imagine

Pun si carantina in functiune. Alaturi, o crescatorie de melci maidanezi.

Imagine

Mini incalzitor fara termostat.

Imagine

Merge bine, ca pus cu mana.

Imagine

Mai departe vedem, am zestre. Poate apelez la ea. Vine vara. :)

Imagine
snakefishmike
Administrator
Administrator

Si uite asa .... deabia de acum incolo incepe inceputul inceperii povestii  :D :D :D :D
Te-a prins flama si asta nu-i un lucru rau  :great: . Insa ... ai grija cum te ordonezi, ca altfel risti sa devii sclavul lor.
Cat despre vanzatorii din Obor ... vrei sa saraceasca daca iau o cutie de mancare la 1 l cu 45-59 de lei, cutie care sa le ajunga cel putin o luna ???? Mneah! Ala-i bugetul pt mancare pe un an de zile  :banghead: :banghead: Crezi ca sunt tampiti ca mine sa bage 200 lei/ luna numai in mancare?!?  :D
Membru IBC
dcg
Sr. Member
Sr. Member

E o chestie pe care ai spus-o si care mi-a ramas agatata pe creier, citez aproximativ, "asta e motivul pentru care am renuntat sa duc pesti in Obor". Nu imi vine sa apas tragaciul pana nu gasesc raspunsul la intrebarea "ce se intampla cu 50-100 de pesti care incep sa adauge aripioarele fratilor in meniu?". Afara de Obor, unde oricum ma indoiesc ca niste plakat starnesc entuziasm. Asa, sa-i aduc pe lume spre un viitor extrem de incert, parca nu-mi vine. Vanzare la bucata nu cred ca se poate intampla in timp util, pentru ca n-am capacitate de gazduire (si nici nu cred ca am timp pentru 50 de intalniri). Am 7 bazine care ar fi potrivite pentru masculi + bordelul virginelor. Mai caut inca vreo 2-3 cutiute de 10 litri, dar undeva trebuie sa ma opresc (zic eu, dar parca am mai zis in trecut). Vanzare in masa? Unde? Petshopurile nu primesc, prefera sa-si vanda rebuturile lor achizitionate industrial. Chiar nu stiu cum reusesc sa gaseasca pesti atat de terminati, iar unii in mod evident bolnavi sau chiar raniti. Vorbesc despre magazinele pe care le stiu eu, poate altele sunt ok. Donatie pe internet? Vino si ia 50 de pesti? Serios? Eu n-am indraznit sa fac combinatia cu pustanul ala de Ionut.

Tu cum procedezi cu tineretul de betta (masculi)? Sau cum ai procedat in trecut?

PS: daca mai citeste si altcineva acest topic... sunt deschis la orice idei. :)
Ultima oară modificat 22 Mai 2015 09:59 de către dcg, modificat 1 dată în total.
snakefishmike
Administrator
Administrator

La mine stau toti pana la maturitate, sau aproape de maturitate. Dupa selectie, parte ajung pe la prieteni si ocazional mai vand cativa. . Ce nu corespunde ... testoasa ii asteapta. Stiu suna cinic, insa ... am motivele mele. Primul e standardul de show pe care mi l-am impus. Al doilea e faptul ca , dupa cum am mai spus, nu-mi place ca cineva sa faca burta mare pe munca mea (vezi discutia despre Obor) . Al treilea ... oricat mi-as dori, nu pot sa-i tin pe toti din motive de spatiu
Decat sa-i moara tarabagiului in bazine, mai bine ii dau la testoasa (nu pot face eu cat ar putea ea sa manance  :D :D :D ).
Si nici nu pot oferi spre vanzare o ghioarla pe care sa o incadrez pompos intr-o forma de show (iti spun mai multe cand ne vedem)
Membru IBC
dcg
Sr. Member
Sr. Member

snakefishmike scrie: Si uite asa .... deabia de acum incolo incepe inceputul inceperii povestii  :D :D :D :D
Daca zici tu, sa fie atunci. :)

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Intre doua doi nu te ploua.

Imagine

Alfa a fost nevoit sa elibereze puielnita in care se simtea minunat. Acum e la puscarie de 10 litri, ca toata lumea. Viata de betta e greu.

Imagine

Poza de familie.

Imagine

Tandreturi de betta.

Imagine

Acvariile mirilor, acum in parasire. Cel al fetei e tulbure, habar n-am de ce.

Imagine

Dupa ce a fost scos din propria locuinta, Alfa este acum parasit de colegi. E prea mult pentru el. Pica subit.

Imagine

Desi a fost vioi o seara si dimineata urmatoare, in cursul zilei ceva s-a intamplat. Poate ca e ceva in neregula cu apa. Il mut in acvariul in care masculul galben a fost conditionat cu succes.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Masculul galben si-a facut cuib exact unde i-am potrivit eu. That's a first! E baiat serios.

Imagine

Si femela se ascunde tot unde am planificat, dupa filtrul oprit, altfel inutil in bazinul de reproducere. Totul merge ceas, am o pereche disciplinata de nemti.
Scrie răspuns