Reckless Betta Spawning
L-am separat pe Alfa in bazinul de 30 de litri. Pe tronul ramas liber s-a urcat imediat un frate. Spre deosebire de Alfa, acesta e mai autoritar, si ataca orice peste intra in raza lui de actiune. "Teritoriul" lui e zona de hranire, acolo unde isi facea si Alfa veacul. Are un stil enervant de cichlasoma. Va trebui sa-i separ pe ceilati doi ca sa poata femelele sa se capaceasca nestigherite. N-am unde sa-i pun. Adica am, dar mi se pare nedrept ca un mascul sa se lafaie cu incalzitor si filtru, iar celialti doi sa stea nefiltrati prin cotete si sa dea cu banul care primeste incalzitorul ramas disponibil. Trebuie sa fac ceva in sensul asta. Pana apuc sa ma dumiresc ce, il pun pe Alfa inapoi in imparatie. Il parasutez direct in zona sensibila. Loveste suprafata apei, pune o frana de motor si, in secunda doi, alunga uzurpatorul. Lucrurile se intorc la cum au fost, adica o liniste fragila.
Achizitionez doua bazine 20cm x 20cm x 25cm. Aleg si cele mai scurte incalzitoare cu termostat din raft. Sunt putin nelinistit ca au 50W si, daca termostatul nu-si face treaba, ar putea face prapad in bazinele de 10 litri. Vanzatorul o instruieste pe fata de la casierie sa-mi faca reducerea de 10% cuvenita angajatilor. Sa fie primit. Ajuns acasa, n-am rabdare nici sa scot etichetele si le bag in teste. Sunt neplacut surprins de culoarea sistemului de iluminare. Intorc capacul si gasesc doua leduri albastre strecurate printre cele albe.

Testez si un minifiltru 200l/h. Aici isi aduce contributia un mascul. E nedumerit in noua incinta. Freza rezista. Il trimit inapoi la locul de joaca. Las peste noapte mai putina apa in acvariu pentru un test de worst case scenario. Dimineata gasesc 29C cu termostatul reglat pe la 28C. Good enough. Mai am nevoie de un minifiltru si ceva plante.

Testez si un minifiltru 200l/h. Aici isi aduce contributia un mascul. E nedumerit in noua incinta. Freza rezista. Il trimit inapoi la locul de joaca. Las peste noapte mai putina apa in acvariu pentru un test de worst case scenario. Dimineata gasesc 29C cu termostatul reglat pe la 28C. Good enough. Mai am nevoie de un minifiltru si ceva plante.

Fac farmacie.

Fii-mea pozeaza un melc. O femela ochioasa fura primplanul.

El e veiltail dar l-am botezat Delta.

Si in liga mica se organizeaza meciuri.

Delta wins. Second in command.

Alfa e seful.

Pot sa-i separ cat ai zice peste, dar par a fi semnat un tratat de neagresiune. Maine vor avea 11 saptamani.

Fii-mea pozeaza un melc. O femela ochioasa fura primplanul.

El e veiltail dar l-am botezat Delta.

Si in liga mica se organizeaza meciuri.

Delta wins. Second in command.

Alfa e seful.

Pot sa-i separ cat ai zice peste, dar par a fi semnat un tratat de neagresiune. Maine vor avea 11 saptamani.
Apasat de greutatile vietii, Delta face o ultima poza in acvariul comun.

Primul exilat este Alfa, care exploreaza abatut pustietatea noului domeniu.

Ceilalti doi urmeaza imediat. Motivul separarii este strungareata cu care l-am gasit pe masculul botezat in graba Beta. E in acvariul din stanga.

La jumatate de ora de la mutare, Alfa isi exerseaza talentele de adult. Cred ca ar vrea sa ma umple de pui. Azi implineste 11 saptamani de cand a iesit din ou in acest acvariu.

Primul exilat este Alfa, care exploreaza abatut pustietatea noului domeniu.

Ceilalti doi urmeaza imediat. Motivul separarii este strungareata cu care l-am gasit pe masculul botezat in graba Beta. E in acvariul din stanga.

La jumatate de ora de la mutare, Alfa isi exerseaza talentele de adult. Cred ca ar vrea sa ma umple de pui. Azi implineste 11 saptamani de cand a iesit din ou in acest acvariu.

Dimineata fratia s-a hranit fara entuziasm. Parca nu-i asa amuzant cand n-ai concurenta la mancare. Dupa amiaza l-am gasit pe Alfa sub un cuib. Un cuib mare. Mai mare decat a facut vreodata tatal lui.

La un metru de el, fratiorul Beta si-a exersat si el mana. A lipit cu tupeu un cuib de filtru.

Scapate de teroarea masculilor, fetele dau bairam in acvariul comun. In uralele surorilor mereu flamande, una dintre femele a scapat icrele si isi etaleaza silueta in centrul pozei.

11 saptamani si 1 zi. Nu mai sunt pui. Sunt adulti. Ma bate un gand.

La un metru de el, fratiorul Beta si-a exersat si el mana. A lipit cu tupeu un cuib de filtru.

Scapate de teroarea masculilor, fetele dau bairam in acvariul comun. In uralele surorilor mereu flamande, una dintre femele a scapat icrele si isi etaleaza silueta in centrul pozei.

11 saptamani si 1 zi. Nu mai sunt pui. Sunt adulti. Ma bate un gand.

-
- Administrator

Membru IBC
Cineva mi-a oferit o pereche de betta sa-i puiesc. Nu vinde, pur si simplu ofera. Si nu oricum, ci pe sistemul vino la mine si pleci cu doi pesti. II ALEGI TU. Hmm. Incredibil. Omul asta nu-i normal. 
Pestii au nevoie de case. Caut doua acvartii plus angaralele aferente. Termomentre, incalzitoare, filtre. Merg la petshop. Ochesc doua acvarii. Ultimele. Ca de obicei. Intorc un capac asteptand reintalnirea neplacuta cu ledurile albastre. Hopa. Sistemul de iluminare e altfel. Rog o vanzatoare sa foloseasca priza. Ledurile sunt albe. Win! Planific o vizita in ziua care urmeaza, caci vanzatorul care imi aplica recucerea de 10% nu e prezent.
Ca de obicei, imi lipesc nasul de acvariile betanilor. Cine a zis ca masculii crowntail sunt rai? Se inteleg de minune. Ce-i drept, sunt mai mici decat masculii mei de 11 saptamani+.

Rog vanzatorul sa-i separe. Unul ajunge intr-o cana de plastic. Nu stiu daca i-am facut un bine sau a ajuns din lac in put. Mai studiez. Vad un puiut cu moaca de fantoma trista. Imi cam face cu ochiul. Rezist impulsului de a il cumpara pe loc.

Pestii au nevoie de case. Caut doua acvartii plus angaralele aferente. Termomentre, incalzitoare, filtre. Merg la petshop. Ochesc doua acvarii. Ultimele. Ca de obicei. Intorc un capac asteptand reintalnirea neplacuta cu ledurile albastre. Hopa. Sistemul de iluminare e altfel. Rog o vanzatoare sa foloseasca priza. Ledurile sunt albe. Win! Planific o vizita in ziua care urmeaza, caci vanzatorul care imi aplica recucerea de 10% nu e prezent.
Ca de obicei, imi lipesc nasul de acvariile betanilor. Cine a zis ca masculii crowntail sunt rai? Se inteleg de minune. Ce-i drept, sunt mai mici decat masculii mei de 11 saptamani+.

Rog vanzatorul sa-i separe. Unul ajunge intr-o cana de plastic. Nu stiu daca i-am facut un bine sau a ajuns din lac in put. Mai studiez. Vad un puiut cu moaca de fantoma trista. Imi cam face cu ochiul. Rezist impulsului de a il cumpara pe loc.

Duc fata la program de cantece si dansuri si ma reped sa cumpar cele doua acvarii. Imi cade fata. Mai e doar unul. -Unde e celalalt? -L-a cumparat un domn putin mai devreme. Sa decedeze in chinuri cu tot neamul lui. Baiatul cu reducerea nu e la slujba. Cumpar oricum. Adaug un incalzitor si un minifiltru. Vanzatoarea isi suna colegii in incercarea de a gasi acvarii de 10 litri cu leduri albe. Ii cam debusoleaza. Gaseste la Sun Plaza. Se pare ca o sa am un drum prin Berceni. Bag acvariul in teste. Diferenta de lumina e evidenta chiar si in toiul zilei.

Pun si incalzitorul. Problem.

Se abureste. Fug la magazin si il schimb. Schimbul se abureste si el. Caut pe net, sun, intreb oameni mai priceputi. Nu-i aia buna. 50W, apa si un peste. Il returnez. Ajung la timp sa-mi culeg fata de la cantari. Hranesc fata. Hranesc si betta. Masculilor le cam cade mancarea din gura. Pentru asta s-a inventat melcul. Alfa patruleaza. Melcul nu-i prezent la apel.

Merg in Berceni. Expuse doua acvarii. Leduri albastre. Futu-i. Fetele din magazin realizeaza cau au si un stoc mai nou. Sa le verificam. Sunt doua. Priza. Albe. Vroiam doar unul, cumpar doua. Ultimele, ca de obicei. Cat despre incalzitoare, mai meditez.

Pun si incalzitorul. Problem.

Se abureste. Fug la magazin si il schimb. Schimbul se abureste si el. Caut pe net, sun, intreb oameni mai priceputi. Nu-i aia buna. 50W, apa si un peste. Il returnez. Ajung la timp sa-mi culeg fata de la cantari. Hranesc fata. Hranesc si betta. Masculilor le cam cade mancarea din gura. Pentru asta s-a inventat melcul. Alfa patruleaza. Melcul nu-i prezent la apel.

Merg in Berceni. Expuse doua acvarii. Leduri albastre. Futu-i. Fetele din magazin realizeaza cau au si un stoc mai nou. Sa le verificam. Sunt doua. Priza. Albe. Vroiam doar unul, cumpar doua. Ultimele, ca de obicei. Cat despre incalzitoare, mai meditez.

-
- Administrator
Hmmm! N-am emis niciodata pretentia ca as fi normal

Da' nici cu tine nu-mi e rusine. Auzi la el, sa bati orasul de nebun pt niste amarate de acvarii. N-aveai borcane de muraturi prin casa?

Si ... apropos ... speri tu sa pleci cu doi pesti
. De regula cine vrea o pereche, pleaca cu 2-3

Da' nici cu tine nu-mi e rusine. Auzi la el, sa bati orasul de nebun pt niste amarate de acvarii. N-aveai borcane de muraturi prin casa?

Si ... apropos ... speri tu sa pleci cu doi pesti

Ultima oară modificat 17 Mai 2015 09:13 de către snakefishmike, modificat 1 dată în total.
Membru IBC
Asa... asa. Ma obligi sa retractez. "Nu-i normal" nu descrie corect fenomenul. Omul ala care ofera perechi la buchet e de-a dreptul nebun.snakefishmike scrie: Si ... apropos ... speri tu sa pleci cu doi pesti. De regula cine vrea o pereche, pleaca cu 2-3
![]()
![]()
![]()

-
- Administrator
Mai bine decat toti cei care i-au trecut praguldcg scrie: Cred ca-l cunosti. :D

Membru IBC