Reckless Betta Spawning

The place to log your spawns in order to share them with other members.
Scrie răspuns
dcg
Sr. Member
Sr. Member

L-am separat pe Alfa in bazinul de 30 de litri. Pe tronul ramas liber s-a urcat imediat un frate. Spre deosebire de Alfa, acesta e mai autoritar, si ataca orice peste intra in raza lui de actiune. "Teritoriul" lui e zona de hranire, acolo unde isi facea si Alfa veacul. Are un stil enervant de cichlasoma. Va trebui sa-i separ pe ceilati doi ca sa poata femelele sa se capaceasca nestigherite. N-am unde sa-i pun. Adica am, dar mi se pare nedrept ca un mascul sa se lafaie cu incalzitor si filtru, iar celialti doi sa stea nefiltrati prin cotete si sa dea cu banul care primeste incalzitorul ramas disponibil. Trebuie sa fac ceva in sensul asta. Pana apuc sa ma dumiresc ce, il pun pe Alfa inapoi in imparatie. Il parasutez direct in zona sensibila. Loveste suprafata apei, pune o frana de motor si, in secunda doi, alunga uzurpatorul. Lucrurile se intorc la cum au fost, adica o liniste fragila.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Un mascul nu prea arata ca tatal lor, cel putin nu inca. Mai are de crescut pana la voalul caracteristic de veiltail. Deocamdata arata mai degraba a delta. Parca vad si ceva combtail.

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Achizitionez doua bazine 20cm x 20cm x 25cm. Aleg si cele mai scurte incalzitoare cu termostat din raft. Sunt putin nelinistit ca au 50W si, daca termostatul nu-si face treaba, ar putea face prapad in bazinele de 10 litri. Vanzatorul o instruieste pe fata de la casierie sa-mi faca reducerea de 10% cuvenita angajatilor. Sa fie primit. Ajuns acasa, n-am rabdare nici sa scot etichetele si le bag in teste. Sunt neplacut surprins de culoarea sistemului de iluminare. Intorc capacul si gasesc doua leduri albastre strecurate printre cele albe.

Imagine

Testez si un minifiltru 200l/h. Aici isi aduce contributia un mascul. E nedumerit in noua incinta. Freza rezista. Il trimit inapoi la locul de joaca. Las peste noapte mai putina apa in acvariu pentru un test de worst case scenario. Dimineata gasesc 29C cu termostatul reglat pe la 28C. Good enough. Mai am nevoie de un minifiltru si ceva plante.

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Trec prin Obor sa cumpar un minifiltru. Puii asteapta in continuare cumparatori.

Imagine

E timpul mainilor ude. Camera unei fete a fost invadata complet.

Imagine

Doua acvarii si un ghem de fire.

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Ne dezmortim.

Imagine

It takes two to tango.

Imagine

Arata mai periculos decat este.

Imagine

Alfa isi impune punctul de vedere.

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Sunt pregatit.

Imagine

Alfa va sta la penthouse.

Imagine

Ma bate un gand. As avea unde sa gazduiesc o pereche de reproducatori. Hmm...
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Fac farmacie.

Imagine

Fii-mea pozeaza un melc. O femela ochioasa fura primplanul.

Imagine

El e veiltail dar l-am botezat Delta.

Imagine

Si in liga mica se organizeaza meciuri.

Imagine

Delta wins. Second in command.

Imagine

Alfa e seful.

Imagine

Pot sa-i separ cat ai zice peste, dar par a fi semnat un tratat de neagresiune. Maine vor avea 11 saptamani.
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Apasat de greutatile vietii, Delta face o ultima poza in acvariul comun.

Imagine

Primul exilat este Alfa, care exploreaza abatut pustietatea noului domeniu.

Imagine

Ceilalti doi urmeaza imediat. Motivul separarii este strungareata cu care l-am gasit pe masculul botezat in graba Beta. E in acvariul din stanga.

Imagine

La jumatate de ora de la mutare, Alfa isi exerseaza talentele de adult. Cred ca ar vrea sa ma umple de pui. Azi implineste 11 saptamani de cand a iesit din ou in acest acvariu.

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Dimineata fratia s-a hranit fara entuziasm. Parca nu-i asa amuzant cand n-ai concurenta la mancare. Dupa amiaza l-am gasit pe Alfa sub un cuib. Un cuib mare. Mai mare decat a facut vreodata tatal lui.

Imagine

La un metru de el, fratiorul Beta si-a exersat si el mana. A lipit cu tupeu un cuib de filtru.

Imagine

Scapate de teroarea masculilor, fetele dau bairam in acvariul comun. In uralele surorilor mereu flamande, una dintre femele a scapat icrele si isi etaleaza silueta in centrul pozei.

Imagine

11 saptamani si 1 zi. Nu mai sunt pui. Sunt adulti. Ma bate un gand. :)
snakefishmike
Administrator
Administrator

:) :sign0098:
Membru IBC
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Cineva mi-a oferit o pereche de betta sa-i puiesc. Nu vinde, pur si simplu ofera. Si nu oricum, ci pe sistemul vino la mine si pleci cu doi pesti. II ALEGI TU. Hmm. Incredibil. Omul asta nu-i normal. :)

Pestii au nevoie de case. Caut doua acvartii plus angaralele aferente. Termomentre, incalzitoare, filtre. Merg la petshop. Ochesc doua acvarii. Ultimele. Ca de obicei. Intorc un capac asteptand reintalnirea neplacuta cu ledurile albastre. Hopa. Sistemul de iluminare e altfel. Rog o vanzatoare sa foloseasca priza. Ledurile sunt albe. Win! Planific o vizita in ziua care urmeaza, caci vanzatorul care imi aplica recucerea de 10% nu e prezent.

Ca de obicei, imi lipesc nasul de acvariile betanilor. Cine a zis ca masculii crowntail sunt rai? Se inteleg de minune. Ce-i drept, sunt mai mici decat masculii mei de 11 saptamani+.

Imagine

Rog vanzatorul sa-i separe. Unul ajunge intr-o cana de plastic. Nu stiu daca i-am facut un bine sau a ajuns din lac in put. Mai studiez. Vad un puiut cu moaca de fantoma trista. Imi cam face cu ochiul. Rezist impulsului de a il cumpara pe loc.

Imagine
dcg
Sr. Member
Sr. Member

Duc fata la program de cantece si dansuri si ma reped sa cumpar cele doua acvarii. Imi cade fata. Mai e doar unul. -Unde e celalalt? -L-a cumparat un domn putin mai devreme. Sa decedeze in chinuri cu tot neamul lui. Baiatul cu reducerea nu e la slujba. Cumpar oricum. Adaug un incalzitor si un minifiltru. Vanzatoarea isi suna colegii in incercarea de a gasi acvarii de 10 litri cu leduri albe. Ii cam debusoleaza. Gaseste la Sun Plaza. Se pare ca o sa am un drum prin Berceni. Bag acvariul in teste. Diferenta de lumina e evidenta chiar si in toiul zilei.

Imagine

Pun si incalzitorul. Problem.

Imagine

Se abureste. Fug la magazin si il schimb. Schimbul se abureste si el. Caut pe net, sun, intreb oameni mai priceputi. Nu-i aia buna. 50W, apa si un peste. Il returnez. Ajung la timp sa-mi culeg fata de la cantari. Hranesc fata. Hranesc si betta. Masculilor le cam cade mancarea din gura. Pentru asta s-a inventat melcul. Alfa patruleaza. Melcul nu-i prezent la apel.

Imagine

Merg in Berceni. Expuse doua acvarii. Leduri albastre. Futu-i. Fetele din magazin realizeaza cau au si un stoc mai nou. Sa le verificam. Sunt doua. Priza. Albe. Vroiam doar unul, cumpar doua. Ultimele, ca de obicei. Cat despre incalzitoare, mai meditez.

Imagine
snakefishmike
Administrator
Administrator

Hmmm! N-am emis niciodata pretentia ca as fi normal  :D :D :D :D
Da' nici cu tine nu-mi e rusine. Auzi la el, sa bati orasul de nebun pt niste amarate de acvarii. N-aveai borcane de muraturi prin casa?  :D :D :D :D :D
Si ... apropos ... speri tu sa pleci cu doi pesti :) . De regula cine vrea o pereche, pleaca cu 2-3 :) :) :)
Ultima oară modificat 17 Mai 2015 09:13 de către snakefishmike, modificat 1 dată în total.
Membru IBC
dcg
Sr. Member
Sr. Member

snakefishmike scrie: Si ... apropos ... speri tu sa pleci cu doi pesti :) . De regula cine vrea o pereche, pleaca cu 2-3 :) :) :)
Asa... asa. Ma obligi sa retractez. "Nu-i normal" nu descrie corect fenomenul. Omul ala care ofera perechi la buchet e de-a dreptul nebun. :) Cred ca-l cunosti.  :D
snakefishmike
Administrator
Administrator

dcg scrie: Cred ca-l cunosti.  :D
Mai bine decat toti cei care i-au trecut pragul :)  :great:
Membru IBC
Scrie răspuns