Buna ziua,
Ati incercat asa ceva pentru betta fry?
http://www.acvamax.ro/product_info.php?products_id=14
https://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2297/jbl-nobilfluid-artemia
Daca da, se poate sa imi dati un feedback?
Va multumesc frumos.
JBL NobilFluid Artemia
Loged out. Have a nice day.
- MetalViper
- Global Moderator
Eu nu am incercat nimic in afara de ce a functionat
De ce sa schimbi ceea ce merge 
Eu dau viermi de otet 2 zile, apoi urmatoarele 2 le dau si viermi si artemia, apoi numai artemia vie pana ii trec pe tubifex tocati si apoi tubifex intregi.
Nimic altceva.
Cand nu sunt tubarezi, le dau ori larve congelate, ori artemia congelata.

Eu dau viermi de otet 2 zile, apoi urmatoarele 2 le dau si viermi si artemia, apoi numai artemia vie pana ii trec pe tubifex tocati si apoi tubifex intregi.
Nimic altceva.
Cand nu sunt tubarezi, le dau ori larve congelate, ori artemia congelata.
-
- Administrator
E cea mai sigura metoda sa omori o ponta intreaga. NobilFlui e hrana pt artemia, nu pt puietul de pete, chiar daca pe eticheta scrie ca merge si la puiet.
Nu sunt singurul care am omorat ponte intregi cu el
Nu sunt singurul care am omorat ponte intregi cu el
Membru IBC
Bine de stiut. De aia am si întrebat. Legat de tubi, eu nu dau asa ceva, motivul îl cunoasteti. Viermi de otet
... Care este reteta. Eu dau galbenus de ou, primele zile.
... Care este reteta. Eu dau galbenus de ou, primele zile.
De sera micron, ce părere aveti?
tot proasta! e buna tot sa hranesti artemiile cu ea!MrKuka scrie: De sera micron, ce părere aveti?
rata de supravietuire a alevinilor a fost muuuult mai mica la pontele hranite fara hrana vie (am folosit-o si eu pe la inceputuri)! cativa supravietuiau (acum nu sunt sigur ca mancau pudra asta verde sau infuzorii incurajati de pudra asta)
viermii de otet? un starter/inocul + otet + apa
- MetalViper
- Global Moderator
Sfatul meu este sa eviti cat mai mult prafurile mai ales la puiet. Nu faci decat sa le incetinesti cresterea. Sera am dat eu la inceput si este dupa parerea la fel ca orice alta mancare din comert.... inutila. Artemia vie e clar cea mai buna varianta pt puiet. Jumatatea de kilogram de artemia, chiar daca e un pic mai piperata la pret, te tine cateva luni bune.
Pt viermii de otet, iti trebuie un starter. L-am intrebat pe Sandu cand v-a trimis Mihai pestii daca va trebuie sa va trimitem si viermi si a zis ca aveti banana worms parca sau ceva de genul ala si nu e nevoie si de viermi de otet.
Pt viermii de otet, iti trebuie un starter. L-am intrebat pe Sandu cand v-a trimis Mihai pestii daca va trebuie sa va trimitem si viermi si a zis ca aveti banana worms parca sau ceva de genul ala si nu e nevoie si de viermi de otet.
Ultima oară modificat 30 Dec 2014 22:40 de către MetalViper, modificat 1 dată în total.
Sincer, as incerca cu viermii de otet, dar cum se păstrează?
-
- Administrator
Simplu. In galeata/bidon, ferit de soare sau inghet si acoperit cu o panza deasa , ori un dres de la consoarta 
Eu tin cultura in camara. Cand si cand, la carte zice ca trebuie refacuta. Personal nu o refac. Doar scot o parte din continut si completez vasul cu amestec de otet de mere si apa. Mai adaug si putin mar ras.

Eu tin cultura in camara. Cand si cand, la carte zice ca trebuie refacuta. Personal nu o refac. Doar scot o parte din continut si completez vasul cu amestec de otet de mere si apa. Mai adaug si putin mar ras.
Membru IBC
Ok... Cat de tare pute?
-
- Administrator
Ca otetul diluat.
Asta daca nu are capac. Daca are capac, nu se simte. Evident capacul se pune doar formal, fara presare sau infiletare. Si sub el neaparat panza sau dres, ca altfel te umplii de drosophyle si adioa viermi de otet
Asta daca nu are capac. Daca are capac, nu se simte. Evident capacul se pune doar formal, fara presare sau infiletare. Si sub el neaparat panza sau dres, ca altfel te umplii de drosophyle si adioa viermi de otet
Membru IBC
cum ii recoltezi .. ca artemia?
-
- Administrator
Nu. Ca pe infuzori
Membru IBC
-
- Administrator
Hai sa detaliez 
O sticla transparenta cu gatul cat mai lung. Se umple pana la nivelul gatului cu ..."zeama" in care sunt viermii. Deasupra se introduce un dop de vata de perlon, cam de 1 cm asa. Vata se impinge in gatul sticlei, pana cand ajunge 1-2 mm in zeama. Peste dop se toarna usor apa rece, pana cand sticla este plina ochi. Dupa cateva ore viermii trec prin vata pana in apa curata de deasupra, de unde se recolteaza cu o seringa/pipeta si se da puilor
Spor

O sticla transparenta cu gatul cat mai lung. Se umple pana la nivelul gatului cu ..."zeama" in care sunt viermii. Deasupra se introduce un dop de vata de perlon, cam de 1 cm asa. Vata se impinge in gatul sticlei, pana cand ajunge 1-2 mm in zeama. Peste dop se toarna usor apa rece, pana cand sticla este plina ochi. Dupa cateva ore viermii trec prin vata pana in apa curata de deasupra, de unde se recolteaza cu o seringa/pipeta si se da puilor
Spor
Membru IBC