cu ce hranim alevinii in primele 2 saptamani?

Food for your bettas
livulik
Administrator
Administrator

in acest topic vom dezvalui din propria experienta metoda de hranire a alevinilor de betta!
in this topic we'll reveal our personal feeding method of betta alevins!

metoda mea:
- primele 3 zile: 2-3mese pe zi: galbenus de ou + vinegar eels
- 3-14zile: 2-3mese pe zi: microviermi + artemia proaspat eclozata / artemia decorticata
my method:
- first 3 days: 2-3meals per day: egg yolk + vinegar eels
- 3-14days: 2-3meals per day: microworms + baby brine shrimp / decorticated artemia
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
hgabytzu
Newbie
Newbie

si dupa 14 zile cu ce-i hranesti, ca ai mei au 21 de zile si tot artemia le dau. Pana cand?
and after 14days what do you feed them? my fry is 21days old and still artemia feeding. until when?
Ultima oară modificat 05 Mar 2010 19:00 de către livulik, modificat 1 dată în total.
livulik
Administrator
Administrator

ai perfecta dreptate, si dupa 14zile poti sa continui cu aceeasi alimentatie!
pe ai tai poti sa-i treci pe grindal, este mult mai putin costisitor decat artemia! sau pe alte produse artificiale!

you are perfectly right, you can continue with same food even after 14days!
you can feed them with grindals, it's more cheaper than BBS! or other artificial food!
Ultima oară modificat 05 Mar 2010 20:46 de către livulik, modificat 1 dată în total.
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC
hgabytzu
Newbie
Newbie

deci acum e ultima serie de  naupli de artemia care o vor primi alevinii, si voi merge in paralel cu ceva artificial, ce imi sugerati?
mentionez ca nu am gasit pe nimeni in iasi care sa ma ajute cu o cultura starter de grindal, asa ca,alevinii mei, nu au vazut in meniu grindal.

So now is the last series of bbs which they will receive and I will give them , at the same time , something artificial . What do you suggest ?
I mention I found no one  in my hometown Iasi to help me with the grindal starter culture - so my fries have never seen grindal in their menu .
Ultima oară modificat 05 Mar 2010 20:31 de către snakefishmike, modificat 1 dată în total.
dumi
Jr. Member
Jr. Member

Depinde de cat de dezvoltati sunt puiutii...le poti da TetraMin Baby (pe prospect scrie ca ar fi pentru pui de pana la 1 cm) sau Hikari Micro Pellets...stabilesti meniul in functie de granulatia hranii si de dimensiunilor alevinilor...

Depends on how big they are . You can give them TetraMin Baby or Hikari Micro Pellets . You establish the menu in relation to food granulation and babies' dimensions .
Ultima oară modificat 05 Mar 2010 20:37 de către snakefishmike, modificat 1 dată în total.
hgabytzu
Newbie
Newbie

legat de microviermi, pot sa-i tin in borcane de sticla?

sa prezint si eu metoda mea.
Sunt la prima incercare de inmultire deci sunt novice.
1-5 zile - infuzori care banuiesc ca s-au format , avand plante plutitoare (pistia)
            - galbenus de ou pe care l-am fiert aprox 10 min, am pus putina apa de acvariu peste el intr-o canita , l-am pisat si trecut printr-o sita (de ceai), rezultand o crema de galbenus de ou, pe care am tras-o intr-o seringa de 20 ml. - ca avantaje (cred) hranirea precisa cu picatura, si rezistenta mai buna in timp, data fiind de lipsa aerului  din interiorul seringii.
             - Jbl Nobil Fluid Artemia (in paralel  si  facand trecerea la naupli de artemia)
6-10 zile - Jbl Nobil Fluid Artemia
              - naupli de artemia poaspeti eclozati
10-22 zile - naupli artemia salina ( am folosit prima data Sera artemia Mix, dupa care am gasit si la piata de animale)
De maine 22 ... zile am sa incerc ceva de pe la pet shop pt alevini de betta, in paralel cu artemia.
Va spun maine ce exact.
Pentru urmatoarea serie voi incerca o alimentatie mai diversificata.
Ultima oară modificat 05 Mar 2010 20:38 de către hgabytzu, modificat 1 dată în total.
septi
Newbie
Newbie

In primele zile hranesc puii cu infuzori (am doua recipiente care stau pe balcon in care se dezvolta tot felul de microorganisme) si apoi trec pe artemia proaspat eclozata
Ed
Jr. Member
Jr. Member

Pentru vinegar eels trebuie o cultura starter? Pe un site am vazut ca se pun otet+apa 1:1 si bucati de mar.
milenium
Sr. Member
Sr. Member

eu cu starter am inceput
crb
Full Member
Full Member

dar daca ii tinem pe atison starter si artemia decapsulata nu merge? Si dupa sa ii trecem pe ciclopi si daphnia ?
CataOlo
Global Moderator
Global Moderator

Artemia decapsulata e mai ok din punct de vedere nutritional, dar nu misca. Asta inseamna ca nu isi dezvolta puii instinctul de pradator, ceea ce nu e super ok.
_________
Brine shrimp decapsulated eggs are more ok from the nutritional point of view, but they don't move. And that means the fry will not develop their hunter's instinct, which is not indicated.
Alergie la prostie ...
_______
Allergy to stupidity ...
crb
Full Member
Full Member

se descurca ei :d sincer imi e sila sa mai cresc si micro viermi poate artemia proaspat eclozata ca e mai simplu de facut dar mai scumpa
livulik
Administrator
Administrator

urmarind cateva ponte hranite cu hrana artificiala si non-vie am observat o rata mai mica de supravietuire a puilor si un ritm de crestere mai lent decat la pontele hranite(si) cu hrana vie!
nu spun ca este imposibil sau este un lucru rau!
watching several spawns fed with non-live food i observed a reduced surviving rate and a slower growth than with thespawns fed with live food!
i don't say it's impossible or a bad thing!
Ultima oară modificat 15 Iun 2010 12:18 de către CataOlo, modificat 1 dată în total.
member of EHBBC si IBC
Ed
Jr. Member
Jr. Member

crb scrie: se descurca ei :d sincer imi e sila sa mai cresc si micro viermi poate artemia proaspat eclozata ca e mai simplu de facut dar mai scumpa
Nu vad de ce sa-ti fie sila...Eu aplic metoda invatata de la Liviu pt cresterea microviermilor paine +lapte si amestecul are un misros gen drojdie dar nu e foarte puternic. Pe de alta parte zilele astea am citit pe un forum strain ca hranirea cu artemia cauzeaza nu stiu ce boala (aici poate ne lamuresc cei mai experimentati).Oricum in concluzie as zice ca hranirea cu microviermi e mai buna din ce am inteles eu...
crb
Full Member
Full Member

Si eu stiu ca hranirea cu artemia eclozata nu este recomandata pentru betta ! nu stiu exact cauza
Scrie răspuns