Acvariu betta true_fan
- true_fan_66
- Newbie
Daca tot este vorba de acvarii, eu am momentan un bol de vre-o 7 l in care imi tin Betta-ul. Insa, de cateva zile am observat ca intr-un loc al acvariului face niste bule mici adunate la un loc, ca un fel de spuma. E cumva vorba despre asa-zisul "cuib" sau e altceva? Femela nu am, iar masculul respectiv cred ca are aproximativ 1 an, cu toate ca cel de la pet-shop mi-a spus ca e mult mai tanar...i-a dat cam 2 luni ceea ce este oarecum imposibil la marimea lui. ???
- CataOlo
- Global Moderator
Spuma aceea e faimosul "cuib". Totodata, este un semn ca pestele se simte bine, ca e ok. Un peste care nu e ok nu face cuib de spuma.
Nu te grabi sa il inmultesti - faptul ca face cuib, nu inseamna neaparat ca trebuie pue la inmultit! Daca te-ai lua dupa cuib, toti masculii ar trebui sa depuna non-stop ;)
P.S.: Ai grija, de data asta am facut eu "split", data viitoare ... deschide-ti propriul topic, te rog, in care sa expui problema/nedumerirea ta.
Nu te grabi sa il inmultesti - faptul ca face cuib, nu inseamna neaparat ca trebuie pue la inmultit! Daca te-ai lua dupa cuib, toti masculii ar trebui sa depuna non-stop ;)
P.S.: Ai grija, de data asta am facut eu "split", data viitoare ... deschide-ti propriul topic, te rog, in care sa expui problema/nedumerirea ta.
Alergie la prostie ...
_______
Allergy to stupidity ...
_______
Allergy to stupidity ...
- milenium
- Sr. Member
exact cum spune si Catalina daca face cuib inseamna ca-i ok din privita sanatatii 
Editat de Cata cu mesajul: millenium ... mai multa grija la ortografie !

Editat de Cata cu mesajul: millenium ... mai multa grija la ortografie !
Ultima oară modificat 05 Sep 2010 18:02 de către milenium, modificat 1 dată în total.
- true_fan_66
- Newbie
Ok, mersi de raspunsuri. Nu prea stiam cum sta treaba aici cu topicurile dar data viitoare o sa deschid unul nou cand mai am o problema. Ma bucur sa aud ca face acel cuib pentru ca imi era teama sa nu se simta rau datorita temperaturii apei care e ceva mai scazuta de 25 de grade.
- CataOlo
- Global Moderator
Relax, toata lumea invata, nimeni nu s-a nascut invatat! ;)
Acum, in legatura cu temperatura ... de la temp. scazuta poate sa aca gris (a se citi 17-18 grade, daca nu ma inseala memoria). Daca ai vreun dubiu, urmareste pestele - gris e denumirea unui parazit, care arata exact ca si bobitele de gris pe peste - puncte mici, albe. Dar la 20 si ceva de grade ... nu cred ca ajungeti la gris! Relax ;)
Acum, in legatura cu temperatura ... de la temp. scazuta poate sa aca gris (a se citi 17-18 grade, daca nu ma inseala memoria). Daca ai vreun dubiu, urmareste pestele - gris e denumirea unui parazit, care arata exact ca si bobitele de gris pe peste - puncte mici, albe. Dar la 20 si ceva de grade ... nu cred ca ajungeti la gris! Relax ;)
Alergie la prostie ...
_______
Allergy to stupidity ...
_______
Allergy to stupidity ...
- true_fan_66
- Newbie
M-am uitat la el si nu are petele acelea...iar temperatura ajunge pana la 20 de grade si putin. Oricum o sa-i iau un incalzitor pentru orice eventualitate...am gasit unul care e special penru pestii betta pentru ca incalzeste doar pana la 25 de grade si atat. ;)
- CataOlo
- Global Moderator
Grija mare ! Daca nu are termostat, cumpara un termometru si verifica-i temperatura ! Eu nu prea am incredere in incalzitoarele astea fara termostat ... poate si datorita faptului ca nu am avut asa ceva 

Alergie la prostie ...
_______
Allergy to stupidity ...
_______
Allergy to stupidity ...
- true_fan_66
- Newbie
Am deja termometru, de aceea stiu ca am 22 de grade. Despre incalzitorul respectiv am postat un nou topic, sa vad ce parere au si altii daca e bun sau nu sa stiu daca sa-l mai iau.
- true_fan_66
- Newbie
Ok, o sa iau unul asa. ;)