Hello,
Ma gândeam ca ma puteți ajuta cu un sfat legat de peștișorul meu.
Am un betta cam de 5 luni care cred ca treptat a dezvoltat fin rot. Își pierdea din aripioare văzând cu ochii.
Am încercat sa îl tratez cu niște sare de himalaya speciala pt pesti exotici însă nu i-a priit.
I-am pus Ektol și Acclimol in acvariu și a stopat evoluția fin rot. Pe prospect scria sa ii schimb filtrul pe timpul tratamentului pentru a evita repetarea problemei și din păcate asta l-a afectat foarte mult. Acum este foarte balonat și cred ca nu o mai duce mult
Cam de 2-3 săptămâni este asa umflat. I-am dat niste mazăre, a reușit sa o scoată, și l-am hrănit o data la 2 zile în tot acest interval.
Am schimbat 30% apa zilnic, după tratamentul cu ektol, timp de 4 zile iar apoi an plecat în concediu o săptămână si nu i s-a mai schimbat apa.
Când ne-am întors i-am schimbat 40% din apa. Arata la fel de umflat.
Mai am vreo șansă să îl salvez? Ce mai pot face?
Parametri de azi dimineață :
Ph:intre 8-8.5
Kh 10-ideal
Gh - ca 16, aproape de very hard
Clor - 0
Un pic de nitriți - sa zic 0.3(inainte de ektol nu apărea niciodată colorat la nitriți)
Nitrați 0
Tenperatura 26 grade, încălzitor
Am un Nano cube de 10l cu filtru
Nu știu ce a cauzat fin rot ul inițial, ii schimbam apa de 1-2 ori pe săptămână și deodată a început sa se macine
El e vioi, vrea sa mănânce și se entuziasmează când vii la acvariu
Please help! Ma simt asa de prost ca nu am știut sa îl îngrijesc
Fin rot & dropsy la un betta?
-
- Administrator
Din pacate nu e finrot. Mie unul imi pare dropsy, iar pt asta nu prea e leac
In cazul in care ma insel, incearca totusi sa ii dai ceva hrana vie (de preferat tubifex). Hranirea , in mod normal, trebuia sa o faci regulat o data la doua zile. De multe ori multi posesori de betta si-i imbolnavesc singurihranindu-i excesiv de 2-3 ori/zi.
La betta finrot-ul se vindeca relativ usor, cu sare de bucatarie si niscai frunze sau extract de cattapa.
In cazul in care ma insel, incearca totusi sa ii dai ceva hrana vie (de preferat tubifex). Hranirea , in mod normal, trebuia sa o faci regulat o data la doua zile. De multe ori multi posesori de betta si-i imbolnavesc singurihranindu-i excesiv de 2-3 ori/zi.
La betta finrot-ul se vindeca relativ usor, cu sare de bucatarie si niscai frunze sau extract de cattapa.
- MetalViper
- Global Moderator
Eu am avut un singur peste care a scapat de dropsy. O femela black dragon... nu am facut decat sa ii pun sare si frunze si am lasat-o nemancata o saptamana. Sincer iti spun nu credeam ca mai scapa de asta am si lasat-o asa. Dupa o saptamana era bine, am reusit mai tarziu si sa o imperechez